Δέσμευση Μπάιντεν ότι θα επιλέξει γυναίκα για αντιπρόεδρο

Δέσμευση Μπάιντεν ότι θα επιλέξει γυναίκα για αντιπρόεδρο
Από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα Eurokinissi

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, δεσμεύτηκε ότι θα επιλέξει μια γυναίκα ως υποψήφια για την αντιπροεδρία στις αμερικάνικες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν θεωρείται φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου και την Κυριακή (15/3) δεσμεύτηκε ότι θα επιλέξει γυναίκα ως υποψήφια για την αντιπροεδρία.

“Πολλές γυναίκες έχουν τα προσόντα για να γίνουν πρόεδροι στο μέλλον. Θα όριζα μια γυναίκα ως αντιπρόεδρο”, δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια τηλεμαχίας με τον αντίπαλό του, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έχει χάσει έδαφος το τελευταίο διάστημα και δύσκολα θα μπορέσει να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

“Για μένα, το θέμα δεν είναι μόνο να επιλεγεί μια γυναίκα για αντιπρόεδρος, το θέμα είναι να επιλεγεί μια προοδευτική γυναίκα”, ανέφερε ο Σάντερς, ο οποίος έδειξε την πρόθεσή του, ώστε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν δεσμεύτηκε όπως ο Μπάιντεν, ο οποίος θυμίζουμε ότι ήταν αντιπρόεδρος στην οκταετή προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα και γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντα και τα προσόντα που απαιτούνται για τη θέση.

Έξι γυναίκες ήταν αρχικά υποψήφιες για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ένας αριθμός που δεν έχει υπάρξει ξανά, όμως η κούρσα έχει μετατραπεί σε μια μονομαχία των δύο. Η βουλευτής της Χαβάης, Τούλσι Γκάμπαρντ, παραμένει στην κούρσα, αλλά δεν έχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει και θα αποσυρθεί οσονούπω.

Τα ονόματα της μαύρης γερουσιαστή, Καμάλα Χάρις, που εγκατέλειψε την κούρσα τον Δεκέμβριο και η προοδευτική γερουσιαστής, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, είναι μεταξύ αυτών που επανέρχονται συχνότερα για την αντιπροεδρία. Παραδοσιακά οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές ανακοινώνουν τον υποψήφιο αντιπρόεδρο κοντά στο καλοκαίρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα