Διαφωνεί με στρατηγική επιλογή της ΝΔ ο Βορίδης: “Αρνητικός στον γάμο ομοφύλων”

Διαφωνεί με στρατηγική επιλογή της ΝΔ ο Βορίδης: “Αρνητικός στον γάμο ομοφύλων”
Μάκης Βορίδης sooc

Το διαφορετικό πρόσωπο της ΝΔ σε εσωτερικό και εξωτερικό επικρίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τον Μάκη Βορίδη ότι "χαϊδεύει υπερσυντηρητικά ακροατήρια" σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Την διαφωνία που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός θέτει στο επίκεντρο της ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι “πατάει σε δύο βάρκες”.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βορίδης, σχολίασε την περίπτωση νομοθέτησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την δυνατότητα γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε τα εξής:

“Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό”.

“Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Το καλωσορίσαμε. Σήμερα, ο υπουργός Επικράτειας κ. Βορίδης δήλωσε σε συνέντευξη του ότι διαφωνεί.” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες. Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια” επισημαίνει και προσθέτει:

“Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα”.

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών” τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα