Διαφοροποίηση Γλέζου: Ψήφισε κατά της διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Διαφοροποίηση Γλέζου: Ψήφισε κατά της διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΡΧΗΓΩΝ // 3Η ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ // ΣΤΟ ΒΗΜΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Όχι" στην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ψήφισε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Πώς αιτιολόγησε τη στάση του

Κατά της αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισε – όπως είχε προαναγγείλει σε προηγούμενες τοποθετήσεις του – το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, επαναλαμβάνοντας ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει πολιτικά.

“Δεν μπορώ να αποστώ από τις αρχές μου. Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν”, εξήγησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Η Βουλή πάντως ψήφισε με ονομαστική ψηφοφορία υπέρ της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 272 Βουλευτές και ψήφισαν 241 ναι, 26 όχι, ενώ 5 δήλωσαν “παρών”.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Απο τη ΝΔ απουσίαζαν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Θεόδωρος Καράογλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απόντες ήταν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιώργος Σταθάκης Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Μαρία Κανελοπούλου, Τάσος Κουράκης.

Στην ψηφοφορία δεν παρέστησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός.

Από το ΚΚΕ έλειπαν ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Απουσίαζαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Νικόλαος Σταυρογιάννης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Σταυρογιάννης και Μίμης Ανδρουλάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα