Διάβημα στη Γερμανία για τους αυστηρούς ελέγχους στους Έλληνες ταξιδιώτες

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο,Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο,Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το Βερολίνο επικαλείται ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση ατόμων χωρίς θεώρηση Σέγκεν, ατόμων που έχουν τα χαρακτηριστικά προσφύγων ή μεταναστών

Σε διαβήμα πρoς το Βερολίνο φαίνεται ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αντιδρώντας στην επαναφορά αυστηρών ελέγχων σε Ελληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια εκτός των διαδικασιών Σέγκεν.

Αυτό δηλαδή που συμβαίνει από τις 12 Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα, είναι ότι τα αεροπλάνα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια, οι επιβάτες υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους πριν πάρουν το πράσινο φως για να περάσουν στους χώρους παραλαβής των αποσκευών.

Το Βερολίνο επικαλείται ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση ατόμων χωρίς θεώρηση Σέγκεν, ατόμων που έχουν τα χαρακτηριστικά προσφύγων ή μεταναστών. Η απόφαση αυτή όμως ελήφθη και ενώ οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία είναι σε εξέλιξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία να είναι ενισχυμένο.

Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που απασχολεί την πολιτική συζήτηση στο Βερολίνο και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να κλείσει τον διάλογο γι αυτό το θέμα για να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE: