Διεκδικώντας τον Δήμο Αθηναίων: Γαβριήλ Σακελλαρίδης όπως Αλέξης Τσίπρας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ποιος είναι ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης που πήρε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας (Vids)

Και ξαφνικά, όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται. Ποιος είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων;

Ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είναι ένα από τα στελέχη που ορμώμενα από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουν το επόμενο διάστημα το "βάπτισμα του πυρός" στις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, διεκδικώντας θέσεις-κλειδιά. Μια τέτοια θέση είναι και ο Δήμος Αθηναίων.

Στα 34 του χρόνια, θεωρείται αρκετά νέος, ωστόσο δεν είναι ο μικρότερος υποψήφιος που κατέβηκε σε δημοτικές εκλογές για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ρεκόρ αυτό κατέχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το 2006 ήταν υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων σε ηλικία 32 ετών, όταν ο νυν πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου είχε διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου με την στήριξη του Συνασπισμού.

Ο Γ. Σακελλαρίδης, είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Γεννήθηκε στη Ν. Σμύρνη και κατάγεται από τη Νίσυρο. Αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, και σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος και έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολλών οικονομικών μελετών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ /PHASMA/ Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ /PHASMA/ Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Η ενασχόληση του με τα πολιτικά, ξεκίνησε από το 1999, όταν και οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού. Κατά διαστήματα είχε υπάρξει και εισηγητής σε σεμινάρια του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη του κόμματος.

Διατέλεσε Μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού και σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος.

Επίσης, είναι Μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ενεργή συμμετοχή στη Δημοτική Κίνηση "Στροφή Νέας Σμύρνης" και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και διετέλεσε Γραμματέας του Συνασπισμού Νέας Σμύρνης.

Στις τελευταίες εκλογές, υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών.

Τέλος, έχει δημοσιεύσει οικονομικές μελέτες και έχει επιμεληθεί το συλλογικό τόμο "Public Debt and Austerity in the EU", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νήσος.

Η υποψηφιότητα του θεμελιώθηκε το Σάββατο με την ομιλία του Α. Τσίπρα με την οποία άνοιξαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο "CINE Kεραμεικός".

Αναφερόμενος στις επιλογές νέων στελεχών ως επικεφαλής στις εκλογές τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στους πολίτες "ψηφοδέλτια μάχης, ψηφοδέλτια αγώνα, ψηφοδέλτια νίκης και ανανέωσης. Ψηφοδέλτια φρέσκου αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής μας ζωής. Ψηφοδέλτια που δεν έχουν σκοπό μόνο να νικήσουν, αλλά να κινητοποιήσουν, να βάλλουν στη πρώτη γραμμή το πιο δυναμικό, το πιο ριζοσπαστικό δυναμικό των τοπικών κοινωνιών".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρίσμα Τσίπρα στον 34χρονο Γ. Σακελλαρίδη για το Δήμο Αθήνας. Η Ρ. Δούρου θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής

SHARE:

24Media Network