Δικηγόρος Παπαντωνίου: Ο Γιάννος τεκμηρίωσε ένα μεγάλο μέρος της προέλευσης των χρημάτων

Δικηγόρος Παπαντωνίου: Ο Γιάννος τεκμηρίωσε ένα μεγάλο μέρος της προέλευσης των χρημάτων
Ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγείται στην ΓΑΔΑ Eurokinissi

Ο Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, συνήγορος του προφυλακισμένου Γιάννου Παπαντωνίου μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 λέγοντας ότι ο μάρτυρας-κλειδί είπε την πλήρη αλήθεια την οποία επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός.

Την πλήρη αποδοχή από την πλευρά του Γιάννου Παπαντωνίου ότι τα χρήματα βγήκαν στο εξωτερικό αλλά και πως ήταν νόμιμα μετέφερε στον News 24/7 στους 88.6 ο δικηγόρος του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης.

Ο κ. Χαραλαμπάκης, μιλώντας στον Γιώργο Βούλγαρη,  σημείωσε ότι ο Ανδρέας Μπαρδής είπε την πλήρη αλήθεια “την οποία επιβεβαίωσε ο Παπαντωνίου, για τον τρόπο δηλαδή που πήγαιναν στο εξωτερικό τα χρήματα και τα οποία κατά τον πελάτη μου δεν προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες”. Μάλιστα επανέλαβε ότι “το ζητούμενο είναι αν τα χρήματα είναι νόμιμα ή παράνομα και ο πελάτης μου λέει οτι είναι νόμιμα”.

Κατά τον Χαραλαμπάκη δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκισή του, καθώς “δεν ήμασταν ούτε απόντες ούτε κρυμμένοι, ενώ για το πού βρέθηκαν τόσα χρήματα ο κ. Παπαντωνίου “κατονόμασε διάφορες πηγές κι έφερε στοιχειά που κατά ένα μεγάλο μέρος τεκμηρίωναν την προέλευσή τους”. Για όσα ακούστηκαν περί 35 λογαριασμών είπε ότι είναι παρανόηση καθώς “όταν πήγαν τα λεφτά στην Ελβετία οι τράπεζες τα επένδυσαν. Έτσι τα χρήματα γύρισαν σε πολλούς λογαριασμούς, αν κανείς δεν γνωρίζει καλά το τραπεζικό σύστημα νομίζει οτι όλοι αυτοί είναι ξεχωριστοί λογαριασμοί”

Αίτημα αποφυλάκισης

“Θα καταθέσουμε αίτημα αποφυλάκισης, όταν κριθεί ότι πρέπει να γίνει. Ακόμη είμαστε υπό την επήρεια των πρόσφατων γεγονότων” συμπλήρωσε ο κ. Χαραλαμπάκης προσθέτοντας ότι για την σύζυγο του κ. Παπαντωνίου η απόφαση ήταν αυστηρή. “Θεωρώ υπερβολική την προσωρινή κράτηση και για τους δυο” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα