Δίκτυο: Στον “αέρα” το δελτίο Πολιτικής Ανάλυσης κι Εκτίμησης

Δίκτυο: Στον “αέρα” το δελτίο Πολιτικής Ανάλυσης κι Εκτίμησης
Άννα Διαμαντοπούλου Eurokinissi

Για τις εκλογές του 2019, τη Νέα Δημοκρατία, τις στάσεις απέναντι σε πολιτικές αξίες και ιδεολογίες, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη μάχη του κέντρου τα θέματα του παρόντος "εκλογικού" δελτίου πολιτικής ανάλυσης.

Στον “αέρα” η νέα έκδοση του δελτίου πολιτικής ανάλυσης, του “Δικτύου” το οποίο καταπιάνεται με τις εκλογές. “Οι πιο «κανονικές» εκλογές από το 2009, η πολιτική υπεροχή στης ΝΔ χωρίς «ιδιόκτητη» ψήφο, το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, η «ευπρόσδεκτη» ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και η «δύσκολη» επόμενη μέρα” καθώς και το “προστατευμένο στην… παγίδα του ΚΙΝ.ΑΛ., ο νέος κοινοβουλευτικός χάρτης και η ανοιχτή μάχη του Κέντρου με τους διεκδικητές του” αποτελούν τα βασικά θέματα του παρόντος «Εκλογικού» Δελτίου Πολιτικής Ανάλυσης κι Εκτίμησης του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Ειδικότερα για τη μάχη του κέντρου το Δίκτυο σημειώνει: Κατά την εκτίμησή μας οι παραδοσιακοί πόλοι του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού δεν έχουν ακόμα παγιωθεί. Το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από κοινωνικές διεργασίες, ανακατατάξεις και γενικότερες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα, θα αποτελέσει ένα πολιτικό εργαστήρι νέων πολιτικών συνθηκών και φυσιογνωμιών. Η ΝΔ –που έχει και το προβάδισμα των κινήσεων ως κυβέρνηση- ποντάρει στο κυβερνητικό-τεχνοκρατικό κέντρο και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρώα μετεξέλιξη. Για το ΚΙΝΑΛ το πρώτο στοίχημα είναι η επιβίωση. Από την αποτελεσματικότητα ή μη της κυβέρνησης στην προγραμματική αντιπαράθεση και την διαχείριση κρίσεων θα εξαρτηθεί το πάτημα της ΝΔ στον κεντρώο χώρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη για να πλησιάσει το Κέντρο χρειάζεται να αναπτύξει χαρακτήρα υπευθυνότητας, θεσμικής σοβαρότητας και αντιπολιτευτικής αξιοπιστίας, στοιχεία «ξένα» προς τις ρίζες και το προφίλ του. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί αν οι αδυναμίες του «ασχημάτιστου» δικομματισμού δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν νέο αυτόνομο πόλο εκπροσώπησης του Κέντρου, ο οποίος θα υποδεχθεί τις ανέστιες, ασφυκτιούσες και απέχουσες σήμερα δυνάμεις”.

Δείτε το δελτίο σε μορφή pdf

https://www.news247.gr/download/4109//459000/deltio70.pdf

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version