"Εκλογές ή δημοψήφισμα τώρα"

"Εκλογές ή δημοψήφισμα τώρα"

Ο λαός να αποφασίσει τί πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης. "Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι δίνουν στο λαό την αφορμή να βγει στους δρόμους" είπε για τους αγανακτισμένους

Την άποψή ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει είτε να διενεργηθούν εκλογές ή δημοψήφισμα.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι θα πρέπει να διενεργηθούν εκλογές και τόνισε πως σε περίπτωση δημοψηφίσματος, θα πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά το ερώτημα που θα τεθεί, διότι όπως επισήμανε μπορεί να διχαστεί ο λαός.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την πρόταση για ποινική δίωξή του, ο Απ. Κακλαμάνης ανέφερε:

"Όχι απλώς με στεναχωρεί, μου φέρνει ντροπή διότι δεν θέλω να βγάλω καταδικαστική απόφαση πριν το δικαστήριο, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν ενδείξεις και πρέπει αυτές οι υποθέσεις να πηγαίνουν πάντοτε στο φυσικό δικαστή".

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο πόθεν έσχες, καθώς με το υπάρχον σύστημα όποιος είναι λωποδύτης μπορεί να κάνει και ανακριβή δήλωση.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση και το πώς την αξιολογεί απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, σχολιάζοντας "οι κυβερνήσεις κρίνονται άξιες ή ανάξιες κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες". "Στη δημοκρατία αυτό που έχει αξία είναι τι ο λαός ελεύθερα και ανεμπόδιστα λέει", υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τους "Αγανακτισμένους" ανέφερε ότι κατανοεί το κίνημα, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις. "Υπάρχουν μέσα στο κοινοβούλιο εκπρόσωποι του λαού που δεν θέλω να τους χαιρετήσω", τόνισε και πρόσθεσε ότι "αυτοί που θα επρεπε να ντρέπονται και φταίνε είναι όσοι δίνουν την αφορμή αυτός ο κόσμος να γενικεύει".

SHARE:

24Media Network