Παπανδρέου: “Κυβέρνηση ενότητας χωρίς έμενα”

Παπανδρέου: “Κυβέρνηση ενότητας χωρίς έμενα”

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς τον Γ. Παπανδρέου επικεφαλής πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. "Δεν με νοιάζει να είμαι πρωθυπουργός" είπε ο Γ. Παπανδρέου (Vid)

Κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες, μετά και τη συνάντηση πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως όρο για να συμφωνήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι ο ίδιος επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, καθώς χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.

“Το θέμα δεν είμαι εγώ”, φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά η σωτηρία της χώρας. Και επισήμανε στον κ. Σαμαρά ότι οι στιγμές που διανύει η χώρα είναι πολύ κρίσιμες, οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας και απαιτούνται προτάσεις ιστορικής ευθύνης για το σήμερα και το μέλλον του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του και να κάνει τη δουλειά του, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας, εξάλλου, με συνεργάτες του φέρεται να είπε ότι ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές του, έχει πάρει τις αποφάσεις του, ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και ότι θα προχωρήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την προσπάθεια να βάλει τη χώρα σε μια νέα εποχή, για να μη ξαναζήσουν οι Έλληνες πολίτες όσα ζουν σήμερα.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της συνομιλίας ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθούσε να υπεκφύγει, ταλαντευόταν και δεν συζητούσε επί της ουσίας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες φέρεται πως έχουν συμφωνήσει στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας εν μέρει δημοσίευμα των FT το οποίο “έδινε” υπουργική θέση στον Λ. Παπαδήμο σε περίπτωση που ο Γ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να πείσει για την αναγκαιότητα του μνημονίου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς κυβερνητικές πηγές, το απόγευμα θα υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δυο πλευρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα