Δημήτρης Οικονόμου: Εκλογές διεξόδου

Δημήτρης Οικονόμου: Εκλογές διεξόδου

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Οικονόμου αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για τις εκλογές της 21ης Μαίου που πρέπει "να γίνουν εκλογές διεξόδου από το σημερινό τέλμα".

Σε λίγες ημέρες καλούμαστε να προσέλθουμε στις κάλπες των εθνικών εκλογών. Με πρώτο ερώτημα πόσοι θα ψηφίσουμε; Με την τάση της αποχής να μεγαλώνει μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές το ερώτημα έχει πια ουσιαστική πολιτική σημασία: υπάρχει κόμμα (ή κόμματα) ικανό να ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον για την κοινή μας μοίρα ή η ιδιώτευση θα συνεχίζεται;

Το ποσοστό συμμετοχής βέβαια εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν οι διεκδικητές της ψήφου να κινήσουν το ενδιαφέρον του πολιτικού σώματος, του ελληνικού λαού, για τα κοινά. Εδώ, δυστυχώς, έχουμε άφθονα δείγματα κακής πρακτικής, μερικά από αυτά πολυχρησιμοποιημένα έως και πλήρως απαξιωμένα. Το πιο συνηθισμένο από αυτά ταξίματα και μάλιστα από τελάληδες συλληφθέντες κατ’ επανάληψη για ψευδείς επαγγελίες.

Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της αποχής. Όχι με αφορισμούς, αλλά με την συμπεριφορά μας: αντί να καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες προτιμάμε να υποβάλλουμε στον δημόσιο διάλογο καθαρές θέσεις και μόνο. Παρακινώντας έτσι κάθε πολίτη να προσέλθει στις κάλπες ώστε να τις εγκρίνει με την θετική του ψήφο. Έχοντας βέβαια επίγνωση ότι αυτή η επιλογή του είναι μια πρώτη νίκη όλων μας κατά της φαυλότητας, του παλαιοκομματισμού και των προσώπων που υποδαυλίζουν αυτές τις καθυστερήσεις.

Και για την απόρριψη των προσώπων αυτών υπήρξαμε από την αρχή όσο πιο καθαροί γίνεται. Με ονοματεπώνυμα. Αν και μας βρίσκει σύμφωνους μια κυβέρνηση με ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη, δεν θα εγκρίναμε ως Πρωθυπουργούς της ούτε τον κύριο Μητσοτάκη, ούτε τον κύριο Τσίπρα. Αξιολογώντας αρνητικά την μέχρι σήμερα παρουσία τους στον δημόσιο χώρο και έχοντας εξηγήσει τους λόγους. Νομίζω ότι αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική πρόταση διεξόδου που προσφέρεται στο εκλογικό σώμα και είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αλλά και η κυβέρνηση ευρείας στήριξης που εμείς προτείνουμε έχει μόνο θετική υπόσταση και περιεχόμενο. Μιλάμε για κυβέρνηση πολιτικά ισότιμων κομμάτων με συγκεκριμένες προτεραιότητες αποδεκτές από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο οδεύουμε ολοταχώς. Η στήριξη των οικονομικά πιο αδύναμων και η ανάσχεση του κοινωνικού αποκλεισμού. Η θωράκιση της Δημοκρατίας μας η οποία δέχεται καθημερινά πλήγματα εξουσιαστικών κέντρων και παράκεντρων.

Ναι, εμείς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θέλουμε αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν οι περισσότεροι: οι εκλογές της 21ης Μαίου να γίνουν εκλογές διεξόδου από το σημερινό τέλμα. Και δεν κρύβουμε ότι αυτό προϋποθέτει να είναι εκλογές εξόδου για πρόσωπα και πράγματα που έχουν δοκιμαστεί και απέτυχαν.

*Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα