Εκλογές 2023: Όσα πρέπει να ξέρετε μέχρι την κάλπη – Πού και πώς ψηφίζουμε, τι ισχύει με ετεροδημότες

Εκλογές 2023: Όσα πρέπει να ξέρετε μέχρι την κάλπη – Πού και πώς ψηφίζουμε, τι ισχύει με ετεροδημότες
SOOC

Οδικός χάρτης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Οι αλλαγές στα ψηφοδέλτια, τα κόμματα που συμμετέχουν και όσα πρέπει να ξέρετε στο παραβάν.

Λίγα 24ωρα απέμειναν για τη νέα εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, με τους πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες για δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα.

Αυτήν τη φορά, ωστόσο, η ψηφοφορία διαφοροποιείται καθώς δεν θα υπάρχουν σταυροί στα ονόματα υποψηφίων και οι εκλογές διεξάγονται με λίστα, πράγμα που σημαίνει ότι επιλέγουμε μόνο κόμμα.

Η σειρά των υποψηφίων έχει επιλεγεί από τις ηγεσίες των κομμάτων με βασικό κριτήριο τα αποτελέσματα και τους σταυρούς που έλαβαν στις πρώτες κάλπες.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται με την ταυτότητά τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής, η οποία θα τους δίνει τα ψηφοδέλτια, αφού επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00. Εκείνη την ώρα, θα δημοσιευθεί και το μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το πρώτο ασφαλές αποτεέλσαμτα αναμένεται στις 20:30, όπως και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τι είναι η ενισχυμένη αναλογική

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, ενώ οι βουλευτές θα προκύψουν με βάση τη λίστα των υποψηφίων που έχουν καταρτίσει τα κόμματα βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής το πρώτο κόμμα μπορεί να πάρει μέχρι και 50 έδρες ως μπόνους. Οι έδρες μοιράζονται με βάση το τελικό ποσοστό που θα λάβει και μπορούν να φτάσουν τις 50, που είναι το «ταβάνι» μόνο αν λάβει ποσοστό από 40% και πάνω.

Οι ψηφοφόροι προσερχόμενοι στις κάλπες δεν θα βάλουν σταυρό στα ονόματα υποψηφίων, καθώς στα νέα ψηφοδέλτια η σειρά των ονομάτων θα επιλεγεί από τα κόμματα.

Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2023 – Βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Οι πολίτες μπορούν με λίγα μόλις βήματα να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν, μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην ειδική σχετική φόρμα με τίτλο “Μάθε πού ψηφίζεις”.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε – Τα βήματα

Οι ψηφοφόροι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Οι ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια άλλων δήμων θα ψηφίσουν σε αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού όπου διαμένουν. Η απόφαση για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι δημοσιεύεται από τον αντίστοιχο Αντιπεριφερειάρχη του νομού τους, το αργότερο δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η πληροφορία αυτή γνωστοποιείται επίσης στους δήμους του νομού.

  1. Μπαίνετε στη σχετική διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών
  2. Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και ονόματα πατρός, μητρός καθώς και την χρονολογία γέννησή σας, εναλλακτικά, αρκεί να συμπληρώσετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  3. Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το επώνυμό σας πρέπει να το συμπληρώσετε ολογράφως, ενώ εάν έχετε δύο επώνυμα θα γράψετε μόνο το πρώτο. Στο μικρό όνομα, τόσο το δικό σας, όσο και στα πεδία “Όνομα Πατέρα” και “Όνομα Μητέρας” αρκεί να γράψετε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα.

Ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που συμπλήρωσαν το 17ο έτος της ηλικίας τους. Πιο συγκεκριμένα όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2023., με την προϋπόθεση ότι έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του «εκλέγειν».

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προς διευκόλυνση των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Δήμο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μερίμνησε ώστε ετεροδημότες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και η οποία έχει διεκπεραιωθεί το αργότερο έως και την 30η Απριλίου 2023, να ψηφίσουν στον Δήμο διαμονής τους.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου, δεν θα ληφθεί υπόψη στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Κατά τα άλλα, παραμένουν σε ισχύ οι λοιπές προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Το Σάββατο ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές.

Οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, εφόσον το επέλεξαν, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα (άρθρο 2 του ν. 4648/2019).

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, συνδράμει με τη συνεχή συνέργεια των οικείων ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και τη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων ανά τον κόσμο, σημαντικός δε αριθμός εξ αυτών θα φιλοξενηθεί σε πρεσβείες και γενικότερα χώρους ελληνικών αρχών Εξωτερικού, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού ενεγράφησαν 25.610 Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας (έναντι 22.855 στις εκλογές της 20ης Μαΐου), σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση. Οι αιτήσεις εγγραφής τους είχαν υποβληθεί πριν από τη 17η Μαΐου 2023 (ήτοι σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 ημερών πριν από την προκήρυξη των εκλογών) και εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τα κριτήρια εκλογέων που προβλέπει ο νόμος.

Διευκρινίζεται πως οι εκλογείς εξωτερικού, καθώς και οι Έλληνες ναυτικοί που δεν έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους (άρθρο 6 του ν. 4648/2019), θα ψηφίσουν σε 102 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες (έναντι 99 εκλογικών Τμημάτων στις εκλογές της 20ης Μαΐου). Για τη συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων (άρθρο 7 ν. 4648/2019).

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού καλεί όλους τους Έλληνες εγγεγραμμένους εκλογείς του εξωτερικού:

  • Να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, με διάρκεια ψηφοφορίας από 7.00 έως 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας.
  • Να επιβεβαιώσουν ότι έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και να ενημερωθούν για την ακριβή διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν κάνοντας, προ της ψηφοφορίας, χρήση της εφαρμογής ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ στον ιστότοπο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, https://mpp.ypes.gov.gr/#/ συμπληρώνοντας τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης.
  • Να προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα τους έχοντας απαραιτήτως μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο τους (η Εφορευτική Επιτροπή επιβεβαιώνει τα στοιχεία ταυτότητας / διαβατηρίου και επαληθεύει την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού).

Άδεια εισόδου στους ανυπότακτους εξωτερικού

Απαλλάσσονται προσωρινά από τον έλεγχο της στρατολογικής κατάστασής τους, από τις 19 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023, οι Έλληνες του εξωτερικού -πλην των λιποτακτών- που θα έλθουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στρατολογίας.

Τα 44 κόμματα, οι συνασπισμοί και οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή

Συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν δηλώσει 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, 6 λιγότερες υποψηφιότητες από τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, δήλωσαν υποψηφιότητα 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών είναι και συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης που έχει καταδικαστεί ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης και το κόμμα του «κόπηκε» από το Ανώτατο Δικαστήριο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ στον συνδυασμό συμμετέχουν 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Ανάμεσα στις 44 υποψηφιότητες, υπάρχουν και νεοεμφανιζόμενα κόμματα, όπως και νεοεμφανιζόμενοι ανεξάρτητοι, ενώ κόμματα που «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο και δεν συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές τώρα κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής υπό άλλη ή παρεμφερή ονομασία και έμβλημα. Επίσης δεν κατέθεσε αίτηση συμμετοχής το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που κατέγραψε ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις στις προηγούμενες εκλογές.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, ενώ τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων, πρέπει να υποβάλλουν τους συνδυασμούς τους, στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.Αναλυτικά οι 44 υποψηφιότητες:

Κόμματα

1) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3) ΟΚΔΕ

4) ΚΚΕ (μ-λ)

5) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6) ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

7) ΜΕΡΑ 25

8) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

9) ΣΥΡΙΖΑ

10) ΝΙΚΗ

11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

12) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

13) Μ-Λ ΚΚΕ

14) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

15) ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

16) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

19) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)

20) ΟΑΚΚΕ

21) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

22) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)

23) ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

24) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

25) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

26) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

28) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

29) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

30) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

31) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΡΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

32) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

33) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

34) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ

35) ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

2)ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

3) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

4) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

5) ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συνδυασμός ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2) ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USOEXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

3) ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων πολιτικών σχηματισμών στον Άρειο Πάγο. Συνολικά κατέθεσαν συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, 6 λιγότερες υποψηφιότητες απο τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές. Ειδικότερα, δήλωσαν υποψηφιότητα 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών είναι και συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης που έχει καταδικαστεί ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης και το κόμμα του «κόπηκε» από το Ανώτατο Δικαστήριο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ στον συνδυασμό συμμετέχουν 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Ανάμεσα στις 44 υποψηφιότητες, υπάρχουν και νεοεμφανιζόμενα κόμματα, όπως και νεοεμφανιζόμενοι ανεξάρτητοι, ενώ κόμματα που «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο και δεν συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές τώρα κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής υπό άλλη ή παρεμφερή ονομασία και έμβλημα. Επίσης δεν κατέθεσε αίτηση συμμετοχής το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που κατέγραψε ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις στις προηγούμενες εκλογές.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, ενώ τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων, πρέπει να υποβάλλουν τους συνδυασμούς τους, στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά οι 44 υποψηφιότητες:

Κόμματα

1) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3) ΟΚΔΕ

4) ΚΚΕ (μ-λ)

5) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6) ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

7) ΜΕΡΑ 25

8) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

9) ΣΥΡΙΖΑ

10) ΝΙΚΗ

11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

12) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

13) Μ-Λ ΚΚΕ

14) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

15) ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

16) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

19) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)

20) ΟΑΚΚΕ

21) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

22) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)

23) ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

24) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

25) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

26) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

28) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

29) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

30) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

31) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΡΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

32) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

33) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

34) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ

35) ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

2)ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

3) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ 4) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 5) ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συνδυασμός ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2) ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USOEXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

3) ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα