Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Ο Ντόουλ αδειάζει Βέμπερ, που στηρίζει Μητσοτάκη

Ο Joseph Daul
Ο Joseph Daul AP

Στα δύο το ΕΛΚ εν όψει της κυριακάτικης ψηφοφορίας. Ο πρόεδρος του Κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ εξέφρασε τη θετική άποψη του για τη συμφωνία, ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας επιλέγει την οδό της σιωπής.

Κόντρα στη γραμμή… Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αποφεύγει να εκφράσει την (θετική) άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών λόγω της στάσης της ΝΔ για το ονοματολογικό τάχθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ. Μέσω twitter, κάλεσε το λαό της πΓΔΜ να ψηφίσει την Κυριακή στην «ιστορική ευκαιρία» που έχει να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του στο δημοψήφισμα και τόνισε με νόημα ότι «το ΕΛΚ υποστήριζε πάντα την ευρω-ατλαντική πορεία της περιοχής».

Ο λαός της πΓΔΜ θα έχει μια ιστορική ευκαιρία

«Ο λαός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα έχει μια ιστορική ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (@EPP) υποστήριξε πάντα την ευρωατλαντική πορεία της περιοχής, καθώς και τους πολίτες που χρησιμοποιούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους και να αποφεύγουν τα μποϊκοτάζ», έγραψε συγκεκριμένα ο Τζόζεφ Ντόουλ.

Η ένοχη σιωπή Βέμπερ

Η κίνηση Ντόουλ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια την Κυριακή. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του κόμματος, ωστόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει υιοθετήσει την πολιτική της… σιωπής, μετά τη θέση Κ.Μητσοτάκη για τη συμφωνία. Ο Ντολ πάλι φαίνεται να είναι πιο ειλικρινής…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα στα Σκόπια, Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διακήρυξη πίστης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ από Σαμαρά μαζί με Ολμπράιτ, Μπλερ και Μπάιντεν

Σκόπια: Τι θα ψηφίσουν οι αλβανόφωνοι

SHARE:

24Media Network