Δημοσκόπηση Alco: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ – Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη “βλέπει” η πλειοψηφία

Διαβάζεται σε 2'
Κάλπη
Κάλπη SOOC Alexandros Michailidis

Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha. Σημαντικές αλλαγές στο τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ έφερε το συνέδριο.

Προβάδισμα 15,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Παρά την κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος στα ποσοστά και μάλιστα, σε μια ευνοϊκή χρονική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών, δίνεται μάχη για τη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζει σημαντικές απώλειες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται και οριακά ανεβαίνει.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 27%, το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση, ανακάμπτοντας ωστόσο ελαφρά (10,5% από 10,2%). Το ΚΚΕ κινείται στο 8,9%, η Λύση στο 6,4%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι -σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόποσης- αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.

Σε ό,τι αφορά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση, το 46% απαντά ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι. Αντίστοιχα, το 29% απαντά καλύτερη, το 5% απαντά το ίδιο κακή, το 2% χειρότερη, ενώ το 9% δεν απαντά.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κατά πόσο θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η πλειοψηφία (42%) δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί. Πολύ απαντά το 30%, λίγο το 21%.

Τέλος, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, έναντι 11% που απαντά ότι δεν υπάρχουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα