Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε "κάντε ΕΣΡ"

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει  η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Έρευνα της Alco για το News247 δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά συναίνεση για το ΕΣΡ. Μάλιστα ένας στους δύο συμφωνεί με την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Alco για το News247 όσον αφορά στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (για την οποία συζητά ξανά αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων) και την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας των καναλιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε

"Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης της Alco για το News247, μίας συνεργασίας που ξεκινά με την διάθεση καταγραφής των τάσεων για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αποτυπώνει σαφή και ξεκάθαρα συμπεράσματα σε σχέση με το πολυσυζητημένο θέμα της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών αγοράς ALCO Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος στέκεται σε δύο σημεία.

Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε

"Πρώτο και πολύ σημαντικό, η επιθυμία / προτροπή / απαίτηση για συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι προφανές ότι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η κοινωνία επιθυμεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που οδηγεί στην αδειοδότηση των  καναλιών. Ζητά λοιπόν αυτό να γίνει με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  χωρίς να υπάρχουν όροι και προαπαιτούμενα.   Η επιθυμία για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, επιβεβαιώνεται και από την θετική στάση σε σχέση με την πρόθεση έκδοσης βεβαιώσεων λειτουργία των καναλιών, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από του ΕΣΡ", εκτιμά ο κ.Παναγόπουλος.

Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε

"Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η «ανθρώπινη» αντίληψη της  κοινωνίας για τη δικαιοσύνη. Η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά μέσα σε αυτή, από την οποία και επηρεάζεται", προσθέτει.

Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε

"Την ίδια στιγμή, 3 στους 4 πολίτες,  πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Μια συνολική αντίληψη που αναδεικνύει και το σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αλλά και την επιθυμία για τη λειτουργία του θεσμού μέσα στην κοινωνία  και τη ζωή", καταλήγει ο κ.Παναγόπουλος.

Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 9 Νοεμβρίου 2016 σε πανελλαδικό δείγμα 1000 ατόμων.

Η Ταυτότητα της Έρευνας

Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ, Δημοσκοπήσεις
SHARE:

24Media Network