Δημοσκόπηση – κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση – κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ

Μόλις 8% είναι το ποσοστό που καταφέρνει να συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών σε νέα δημοσκόπηση. Άνοδος ΝΔ και Αριστεράς. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μία ακόμα δημοσκόπηση σοκ για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τα σημάδια της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στην έρευνα της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Star και μάλιστα αφορούν στην Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να πάρει μόλις την τέταρτη θέση και μάλιστα καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μόλις το 8% των ψήφων.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας 13,6%, ενώ εξίσου χαρακτηριστική είναι και η άνοδος του ΚΚΕ με ποσοστό 9,5%.

Πιο αναλυτικά, στην καταγραφή τάσεων της περιόδου από 25 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 13,6%, το ΚΚΕ 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 8,4%, άλλο κόμμα 8,1%, το ΠΑΣΟΚ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, το ΛΑΟΣ 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,4% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,5%, το ΚΚΕ 13%, η ΔΗΜΑΡ 11,5%, το ΠΑΣΟΚ 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10%, ο ΛΑΟΣ 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 5% η Δημοκρατική Συμμαχία 3%, άλλο κόμμα 11% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11%.

Δημοσκοπήσεις – σοκ

Προβληματισμό προκαλούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σε φάση κατάρρευσης.

Τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε και δεύτερη δημοσκόπηση που δίνει στο κόμμα μονοψήφιο ποσοστό, κατατάσσοντάς το στην πέμπτη θέση.

Συμπόρευση Βενιζέλου- Λοβέρδου

Κοινή πρωτοβουλία Ευάγγελου Βενιζέλου – Ανδρέα Λοβέρδου για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι “μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου”.

“Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω”, πρόσθεσε και κατέληξε: “Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα”. 

Ο Ευ. Βενιζέλος επισήμανε ότι “στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Ισραήλ, δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση των δύο υπουργών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα