Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλη η φθορά της κυβέρνησης, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλη η φθορά της κυβέρνησης, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ
Sooc

Η κυβερνητική φθορά είναι μεγαλύτερη από ποτέ στα τελευταία πέντε χρόνια που η Νέα Δημοκρατία έχει την εξουσία.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο δελτίο του Mega.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει μια σαφή υποχώρηση σχεδόν 4%, υποχωρώντας στο 24,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει ελαφρά στο 11,8% και να ανακτά τη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί στο 10,2%, ενώ άνοδο καταγράφουν και το ΚΚΕ (7,9%) και η Ελληνική Λύση (7,6%).

Η Πλεύση Ελευθερίας μετριέται στο 3,4%, η Νίκη στο 2,5%, η Νέα Αριστερά στο 2,3% ενώ στο 1,8% ανιχνεύεται η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,1%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 10,1%, οι Σπαρτιάτες 2%, η Ελληνική Λύση 9,7%, η Νίκη 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, το ΜέΡΑ 25 1,9%, η Νέα Αριστερά 3% και η Φωνή Λογικής 2,4%.

Το 66% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση ενώ ακριβώς το ίδιο είναι το ποσοστό (66%) των αρνητικών κρίσεων για την κυβέρνηση που καταγράφει τα χειρότερα νούμερα της πενταετίας της.

Οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση υποχωρούν από το 35% τον Φεβρουάριο σε 30% τον Μάρτιο, όταν τον Νοέμβριο ήταν στο 39%.

Tέλος, κάτι που έχει τη δική του σημασία, η δημοσκόπηση αποτυπώνει και μια αύξηση των αρνητικών γνωμών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου το 53 % τοποθετείται αρνητικά και μόνο το 42% τοποθετείται θετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα