Δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 18 μονάδες - Τρίτο κόμμα το Ποτάμι

Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, meets the laid off cleaning staff of the Finance Ministry in Maximos Mansion in Athens, Greece on May 7, 2015.
Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, meets the laid off cleaning staff of the Finance Ministry in Maximos Mansion in Athens, Greece on May 7, 2015. NIKOS LIBERTAS / SOOC

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση. Το 68,9% των πολιτών λέει «ναι» στον Τσίπρα, το 73,3% εμπιστεύεται τον Βαρουφάκη

Με 18 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 38,3% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,4%, Το Ποτάμι με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1%, ΑΝΕΛ με 4,5%, Χρυσή Αυγή με 4,4% και ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να εμπιστεύεται τόσο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και -σε μεγαλύτερο βαθμό, μάλιστα- τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, το 68,9% των πολιτών λέει «ναι» στον Τσίπρα, το 73,3% εμπιστεύεται τον Βαρουφάκη, ενώ το 57,4% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράματα σήμερα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε επικρατήσει η ΝΔ.

Ακόμη, το 70,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι δανειστές θέλουν να επιβάλουν καθεστώς ασφυξίας στην Ελλάδα, ενώ το 69,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να προωθήσει τις προεκλογικές τις θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του δυσμενούς κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές.

πηγή φωτογραφίας: sooc.photos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις
SHARE:

24Media Network