Δούκας για Λόφο του Στρέφη: “Προτεραιότητά μας να είναι ασφαλής και προσβάσιμος για όλους”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας INTIME

Για την “ανοχύρωτη” Αθήνα και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, τον γάμο ομοφύλων και τις καταλήψεις μίλησε σε συνέντευξή του o Xάρης Δούκας.

«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε την εύκολη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και τις πλατείες στους πολίτες και κυρίως στα άτομα με αμαξίδια. Πρέπει να μπει μία τάξη στα τραπεζοκαθίσματα. Να εφαρμοστεί ο νόμος, τα πρόστιμα όμως δεν αρκούν, πρέπει να αλλάξουμε τη κουλτούρα». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο MEGA ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο κ. Δούκας ρωτήθηκε για το πώς άρχισε η ενασχόλησή του με την πολιτική κι ανέφερε πως το 2015 η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά τον επιλέγει για τομεάρχη ενέργειας λόγω της ειδίκευσής του. Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε πως ήταν φίλοι από το Τεχνικό Επιμελητήριο και πως υπήρξαν κάποιες διερευνητικές επαφές για τον δήμο Αθηναίων. Στην ερώτηση για το αν μπήκε στην κούρσα για τον δήμο με τη βεβαιότητα ότι δεν θα βγει η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. «Μπήκα γιατί πίστευα στην ανατροπή. Γιατί έβλεπα ότι ο κόσμος στην Αθήνα είχε μια ενόχληση, υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Μπακογιάννης δεν τα πηγαίνει καλά»

Αναφερόμενος στον Λόφο του Στρέφη, τόνισε ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι ο Λόφος του Στρέφη να είναι ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Eδώ και περίπου 2 χρόνια, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης». Αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, τόνισε ο κ. Δούκας, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία. Προχωρούμε όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους.

«Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο πράσινο. Στόχος μας είναι να φυτευτούν 25.000 δένδρα αυτή τη χρονιά» σημείωσε.

Για τη Βασιλίσσης Όλγας, ξεκαθάρισε πως εάν δεν βρεθούν αρχαία έως το καλοκαίρι, θα ανοίξει.

«Το νούμερο ένα πρόβλημα της Αθήνας είναι τα σχολικά κτήρια. Έχουμε καταγράψει όλα τα προβλήματα σε όλα τα σχολεία και μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

“Έχω πολύ άγχος γιατί έχω τεράστια ευθύνη”

Αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα, είπε ότι η Αθήνα είναι μία ανοχύρωτη πόλη απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και ότι πρέπει σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προχωρήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.

Είπε ότι δεν είναι αντίθετος με τις κάμερες στη πόλη, θα πρέπει όμως να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα: «Ήταν μία υπερβολή αυτό που ειπώθηκε στο debate για τις 750 κάμερες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις, υπογράμμισε πως πρέπει να τηρηθεί ο νόμος. Όπου δεν πρέπει να γίνουν, να μη γίνουν, είπε.

Για τον γάμο ομοφύλων είπε πως πρέπει να είμαστε ανοικτοί σαν κοινωνία και πως είναι υπέρ στο να προχωρήσουμε ενώ ανέφερε πως θα πάντρευε δύο άντρες ή δύο γυναίκες.

Τέλος, σχετικά με τα δημοτικά τέλη ανέφερε πως η απελθούσα δημοτική αρχή πριν λήξει η θητεία της μείωσε κατά 5% τα δημοτικά τέλη αλλά την επόμενη μέρα η κυβέρνηση ήρθε και αύξησε τον φόρο ταφής απορριμάτων, κάτι το οποίο, όπως είπε, δημιουργεί νέο χάος, αλλά στόχος της νέας αρχής είναι η μείωση των δημοτικών τελών. «Θα προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα