Ρένα Δούρου: Κανείς υπεράνω του νόμου – Και οι αθώοι πρέπει να περιμένουν

Ρένα Δούρου: Κανείς υπεράνω του νόμου – Και οι αθώοι πρέπει να περιμένουν
Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου -

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε μία μέρα μετά την άσκηση πλημμεληματικής δίωξης σε βάρος της, για τη φονική φωτιά στο Μάτι.

«Προσωπικά, βιώνω μια ανείπωτη θλίψη, που δεν περιμένω ότι θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή», επανέλαβε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «OpenTV», αναφερόμενη στην τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και στο διακύβευμα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Υπηρετώ τον λόγο της πράξης και του αποτελέσματος, αθροίζοντας έργα κατά τη διάρκεια της θητείας μου», είπε, προσθέτοντας ότι τιμά το «συμβόλαιο αξιοπρέπειας» που έχει υπογράψει με τους πολίτες της Αττικής. «Επέλεγα πάντοτε τα δύσκολα και μη δημοφιλή», σημείωσε.

Η κ. Δούρου την επομένη της άσκησης πλημμεληματικής δίωξης σε βάρος της και 19 ακόμη αυτοδιοικητικών και αξιωματούχων για την φωτιά στο Μάτι, εξέφρασε τη λύπη της για τις τραγικές συνέπειες και θύμισε την πάγια θέση της ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι και οι «αθώοι πρέπει να περιμένουν» και συνέστησε σε εκείνους που ασκούν κριτική «να μην προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πένθος των οικογενειών», ενώ δεν έχουν εξηγήσει ακόμη γιατί επέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να γίνει το Μάτι «παγίδα θανάτου».

«Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι δεν επιχειρούν στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Γι’ αυτό και αντιμετώπισα μια αμείλικτη χυδαιότητα από τους πολιτικούς αντιπάλους μου και μέλη της Αυτοδιοίκησης, που είχαν βγάλει κατηγορητήριο, αγνοώντας ή παραχαράσσοντας το θεσμικό πλαίσιο», σημείωσε.

Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η κ. Δούρου επισήμανε ότι τόσο «η κ. Γεννηματά, όπως και αρκετοί άλλοι που μου επιτέθηκαν, αποτελούν μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης. Υπηρέτησαν επί μακρόν την Αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή και έχουν ευθύνες για την κατάσταση που κληρονομήσαμε. Δεν μπορεί να κουνάς το δάχτυλο, και να πατάς στο πένθος των οικογενειών», είπε στη συνέντευξή της.

Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε ακόμη στο έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, επί δικής της διοίκησης, το συνέκρινε με όσα δεν έγιναν τα χρόνια που προηγήθηκαν, κάλεσε τους αντιπάλους της σε debate και έθεσε το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης των εκλογών, ώστε να μην επιστρέψουμε στο χθες, και σε εκείνους που ευθύνονται για την κρίση.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά της και το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής στα 4,5 χρόνια, η κ. Δούρου στη συνέντευξή της, μεταξύ άλλων, είπε: «Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες της Αττικής και το τιμώ».

«Δεν υπάρχει γειτονιά στην Αττική, στην οποία να μη δρομολογήσαμε έργα και παρεμβάσεις», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μετά από 8 χρόνια κρίσης και πολιτικών λιτότητας, που οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, με ξαφνιάζει ακόμη να έρχονται ως τιμητές οι υπεύθυνοι του παρελθόντος για την κατάσταση του παρόντος».

Αναφερομένη στο νέο εκλογικό σύστημα, κάλεσε τους αντιπάλους της σε debate επί προγραμματικών αρχών και θέσεων καθώς «λόγω και της απλής αναλογικής, θα πρέπει να συνηθίσουμε στις συνεργασίες».

Κάνοντας λόγο για τα «έργα μακράς πνοής» αναφέρθηκε σε «αρκετές πρωτιές που πέτυχε η δική μας διοίκηση» και, όπως είπε «η Αττική Ριβιέρα είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα».

Αναφερόμενη στο Πεδίο του Άρεως είπε: «Καταφέραμε να ανατάξουμε την εικόνα που βρήκαμε, έναν χώρο ρημαγμένο και με συμπολίτες μας με τοξικοεξάρτηση, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Σήμερα, έχουμε διαμορφώσει συνθήκες ασφαλείας, ξαναπιάσαμε το κόκκινο νήμα της Ιστορίας και του Πολιτισμού, και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, από τη Λυρική Σκηνή, τη Συμφωνική Ορχήστρα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τον ΣΕΓΑΣ».

Η κ. Δούρου σημείωσε, επίσης, στη συνέντευξή της ότι «τα παιδιά πηγαίνουν για πρώτη φορά στην ώρα τους σχολείο, ενώ πριν αναλάβουμε, υπήρχαν στιγμές που πήγαιναν ακόμη και Νοέμβριο στις τάξεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα