Δούρου: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

Σε μια εκδηλωση στο Μουσειο Ακροπολης η Περιφερεια Αττικης παρουσιασε το εργο της για την συμπληρωση των 3 χρονων στην διοικηση της Περιφερειας Στην αρχη οι 8 αντιπεριφερειαρχες παρουσιασαν συνοπτικα το εργο τους και στην συνεχεια η Περιφερεαρχης Ρενα Δουρου εκανε τον συνολικο απολογισμο--Παρευρεθηκαν ο Υπ. εσωτερικων Πανος Σκουρλετης , ο υφυπ Μεταναστευτικης Πολιτικης Γιαννης Μπαλαφας, ο Υπ. Επικρατειας  Χριστοφορος Βερναρδακης ο Αναπλ. Υπ. Περιβαλλοντος Σωκρατης Φαμελος η πρ. Προεδρος του Αρειου Παγου και πρ, Πρωθυπουργος Βασιλικη Θανου οι βουλευτες Νικος Ξυδακης και Σκουρολιακος  και δημαρχοι της Αττικης Επισης ο προεδρος του ΕΒΕΑ Κωστας Μιχαλος και η διευθυντρια της εθνικης πινακοθηκης και πρ, Υπ, Πολιτισμου Μαρινα Λαμπρακη Πλακα--Στη φωτο   Φωτο χρηστος Μπονης//Eurokinissi
Σε μια εκδηλωση στο Μουσειο Ακροπολης η Περιφερεια Αττικης παρουσιασε το εργο της για την συμπληρωση των 3 χρονων στην διοικηση της Περιφερειας Στην αρχη οι 8 αντιπεριφερειαρχες παρουσιασαν συνοπτικα το εργο τους και στην συνεχεια η Περιφερεαρχης Ρενα Δουρου εκανε τον συνολικο απολογισμο--Παρευρεθηκαν ο Υπ. εσωτερικων Πανος Σκουρλετης , ο υφυπ Μεταναστευτικης Πολιτικης Γιαννης Μπαλαφας, ο Υπ. Επικρατειας Χριστοφορος Βερναρδακης ο Αναπλ. Υπ. Περιβαλλοντος Σωκρατης Φαμελος η πρ. Προεδρος του Αρειου Παγου και πρ, Πρωθυπουργος Βασιλικη Θανου οι βουλευτες Νικος Ξυδακης και Σκουρολιακος και δημαρχοι της Αττικης Επισης ο προεδρος του ΕΒΕΑ Κωστας Μιχαλος και η διευθυντρια της εθνικης πινακοθηκης και πρ, Υπ, Πολιτισμου Μαρινα Λαμπρακη Πλακα--Στη φωτο Φωτο χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Την απόδοση ευθυνών για την φονική καταστροφή στην δυτική Αττική ζήτησε η Περιφερειάρχης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη τραγωδία στη Δυτική Αττική ζήτησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μέσω του Ραδιοφώνου 24/7.

“Η απάντηση δεν είναι η κλιματική αλλαγή όταν δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και αποχετευτικό” πρόσθεσε η Ρένα Δούρου που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

"Αν εγώ αισθάνομαι ήσυχη με τη συνείδηση μου, αυτό αυτή τη στιγμή είναι καθόλου υποβοηθητικό στους συμπολίτες μας που θρηνούν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους; Ή έχουν καταστραφεί " δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής.

ADVERTISING

Αναφορικά με την προσφυγή της στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι "δεν είναι αρκετό να εχει κανείς ήσυχη τη συνείδηση του. Διότι νομίζω σε μια σειρά από φυσικές καταστροφές, όχι μόνο των τελευταίων 3 ετών που προϊσταμαι στο τιμόνι της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, θρηνήσαμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που την απώλεια ανθρώπινων ζωών, περιουσιών ή και δημόσιων υποδομών, τη βρήκαμε ως ένα εξαιρετικό πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης και μετά από λίγο χρονικό διάστημα ξεχαστήκαμε προκειμένου να προχωρήσουμε σε εκείνη τη νομοθετική ρύθμιση που θα αθωώσει περαιτέρω όσους μπάζωσαν τα ρέματα, όσους έχτισαν παράνομα. Δεν έχει νόημα αν η περιφερειάρχης ή η δήμαρχος Μεγάρων αισθάνονται ότι πάλεψαν ότι έχουν κάνει ότι ήταν δυνατό. Πρέπει κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε ότι κάποιοι πρέπει να τιμωρούνται. Να αποδίδουμε ευθύνες"

"Εγώ ήδη προχώρησα με την αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ότι πρέπει να αναζητηθούν και ευθύνες, απλώς ισχυρίζομαι ότι τούτες τις ώρες το να έχεις την Περιφερειάρχη Αττικής να σου εξηγεί ότι έχει εντάξει 36 αντιπλημμυρικά έργα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να σου μιλάει για συνολική χρηματοδότηση η οποία υπερβαίνει τα 45 εκ ευρώ, να  λέει ότι ειδικά για τους δήμους της Αττικής έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό που ξεπερνά τα 55 εκ., να σας πω ότι το προηγούμενο Σάββατο βρισκόμουν σε εργοτάξιο έργου που περαιώνεται στο δήμο Ιλίου , δεν απαντά στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα στις λάσπες"

Η απάντηση δεν είναι η κλιματική αλλαγή όταν δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και αποχετευτικό, πρόσθεσε η Ρένα Δούρου επισημαίνοντας ότι "δεν θα ήθελα επ' ουδενί να είμαι στην επόμενη περιγραφή επιστημόνων ως μια ακόμη αιρετή που προσπάθησε πίσω από το ιδιαίτερα δαιδαλώδες και χρονοβόρο θεσμικό πλαίσιο από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και απο τη διάχυση ευθυνών να είμαι και εγώ μέρος του προβλήματος. Εάν και εφόσον η διαδικασία εκ μέρους της εισαγγελίας οδηγήσει σε ευθύνες της Περιφέρειας θα είμαι από εκείνους που θα θεωρήσω ότι δεν άφησα τα πράγματα να γίνουν όπως παλιά. Να πενθούμε να σχολιάζουμε να αντιπολιτευόμαστε αλλά να μην οδηγούμαστε σε σοβαρό σχεδιασμό που δεν θα μας οδηγήσει στη νομοτέλεια το καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πλημμυρίζουμε."

Τέλος για τις δηλώσεις του 2014 που της αποδίδονται απάντησε ότι ο πρωί πληροφορήθηκε από δημοσιογράφους ότι στο παρελθόν είχε δηλώσει πως ένα αντιπλημμυρικό έργο μπορεί να γίνει σε 6 μήνες, κείμενο που συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο "αν κάποιος μπει στον κόπο και το ανοίξει θα δει ότι η νεοεκλεγείσα τότε περιφερειάρχης Αττικής στο καιρικό του Πειραιά, τον Οκτώβρη του 2014 δεν σηκώνει το γάντι στον πρωθυπουργό που δεν ήταν ομογάλακτος και απέναντι στον προκάτοχο της  λέγοντας πως όταν έχουμε εξέλιξη ενός τέτοιου φαινομένου επιχειρούμε δεν σχολιάζουμε." Το λέτε οι δημοσιογράφοι "fake news", συνέχισε η περιφερειάρχης καταλήγοντας ότι η δήλωση ουδέποτε έγινε και δεν έγινε ακόμη και όταν "κατα την προσφιλή συνήθεια των πολιτικών το κλίμα για μένα ήταν πιο ευνοϊκό γιατί θα μπορούσα να κάνω εύκολη αντιπολίτευση" κατέληξε .   

SHARE:

24Media Network