Δούρου: Ο Τσίπρας μπορεί να εκλεγεί και από τη βάση

Η Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου EUROKINISSI

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές και για τη σημασία του συνεδρίου που θα γίνει το επόμενο τόνισε η Ρένα Δούρου μιλώντας στον News 24/7 και στον Βασίλη Σκουρή.

Να παραμείνει και να μεγαλώσει θέλει η Ρένα Δούρου το εκλογικό ποσοστό που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές λέγοντας πως ναι μεν είναι σημαντικό αλλά δεν πρέπει να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τα αίτια της ήττας σημειώνοντας έτσι πως πρέπει να γίνει αυτοκριτική στο εσωτερικό του κόμματος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως μέσα από αυτό το ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει θεματοφύλακας των κοινωνικών κατακτήσεων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες προθέσεις της κυβέρνησης.

"Πρέπει να ανασυνταχθούμε πολύ γρήγορα. Πήραμε μια "χρεοκοπημένη χώρα "τεμπέληδων" και παραδώσαμε μια χώρα με παρακαταθήκη τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κοινωνικό μέτωπο και αυτό αποτυπώθηκε. Επειδή πολλά στελέχη ανέλαβαν ρόλο κυβερνητικό το κόμμα έμεινε μόνο του, αμήχανο και με έλλειψη ενημέρωσης" σημείωσε.

Σχετικά με το συνέδριο που θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η κα.Δούρου τόνισε πως πρέπει να γίνει άνοιγμα στους νέους.

“Το ενιαίο κόμμα δεν θα πρέπει να μας φοβίζει” είπαμε φόντο τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι το καταστατικό επιτρέπει την εκλογή προέδρου από το συνέδριο, τασσόμενη εμμέσως πλην ασαφώς υπέρ της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση εφόσον η απόφαση παρθεί συλλογικά, ώστε να μην αμφισβητείται. Τέλος, η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε ακατανόητη την επιθετικότητα του ΚΙΝΑΛ έναντι της Κουμουνδούρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: