Δραγασάκης: Φταίμε και εμείς που δαιμονοποιήθηκε η λέξη ‘μνημόνιο’

Δραγασάκης: Φταίμε και εμείς που δαιμονοποιήθηκε η λέξη ‘μνημόνιο’
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015. Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τις αποφάσεις της ΕΚΤ και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Πρέπει να αποκλείσουμε το σενάριο των νέων εκλογών, αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης και επιρρίπτει ευθύνες και στο κόμμα του για τη "δαιμονοποίηση" της λέξης "μνημόνιο"

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Γιάννης Δραγασάκης, και συνέχισε λέγοντας:

«Το δεύτερο είναι ότι σε αυτή την τετραετία στην οποία μπαίνουμε, πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία, όχι απλώς να διεκπεραιώσουμε κάποιες υποχρεώσεις αλλά να βάλουμε τις βάσεις για αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης που λέμε όλοι ότι χρειαζόμαστε. Επομένως με αυτή την έννοια, και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, θεωρώ ότι αυτό που λέμε αυτοδύναμη πλειοψηφία αντανακλά όχι έναν στενά κομματικό στόχο, αλλά μία αντικειμενική πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων εκλογών στην περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι το σενάριο των νέων εκλογών «θα πρέπει είτε να το αποκλείσουμε είτε να το αποτρέψουμε», ενώ πρόσθεσε, ότι:

«Εκείνο που με ανησυχεί είναι μην προκύψει μια κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε αυτόν τον καιρό».

Κάνοντας μια αναφορά στη διαπραγμάτευση ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, τόνισε ότι: «Αυτό που τουλάχιστον εγώ βίωσα αυτούς τους μήνες, δεν ήταν μία συνήθης διαπραγμάτευση. Ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος…» και επεσήμανε σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, ότι:

«Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα