Δραγασάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού”

Διαβάζεται σε 2'
Δραγασάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού”

Σοβαρές ευθύνες στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε για τους λόγους της αποχώρησής του από το κόμμα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από κόμμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, από κόμμα διαλόγου και συμπερίληψης, βλέπουμε να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από το κόμμα.

Ο κ. Δραγασάκης επέρριψε σοβαρές ευθύνες στη νέα ηγεσία, αφού αρχικά μετέφερε το κλίμα που αυτή διαμόρφωσε: “Υπάρχουν απειλές διαγραφών, διαβολές και συκοφαντίες σε όσους διαφωνούν. Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ πολύ αρνητικά για οποιοδήποτε κόμμα, ιδίως για ένα κόμμα της Αριστεράς”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός”. Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πετύχει τους στόχους της στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

 

Ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε και το περιεχόμενο μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο ίδιος με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου του είπε πως “αν με ρωτούσες θα σε απέτρεπα να βάλεις υποψηφιότητα”, συμπληρώνοντας: “Πώς θες να γίνεις πρόεδρος σε ένα κόμμα της Αριστεράς όταν δεν έχεις σχέση με την Αριστερά; Το ‘καλημέρα, ήρθα, θέλω να γίνω πρόεδρος’ παραμένει στη δική μου αντίληψη κάτι που δεν μπορώ να αποδεχτώ ως μέρος μιας εύλογης δημοκρατικής διαδικασίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα