Δραγασάκης: Προσοχή στους εξωγενείς παράγοντες, που επηρεάζουν επιτόκια – τράπεζες

Δραγασάκης: Προσοχή στους εξωγενείς παράγοντες, που επηρεάζουν επιτόκια – τράπεζες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης Eurokinissi

Στο σχεδιασμό του ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει υπόψη και τους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν τα ομόλογα και το χρηματιστήριο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος. Τόνισε ότι πρέπει το κόμμα να είναι παντός καιρού.

Στους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν τα επιτόκια και τις τράπεζες αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ομόλογα επηρεάζονται από την αβεβαιότητα στην Ιταλία παραδέχθηκε, τονίζοντας όμως ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα άμεσα να βγει στις αγορές επειδή έχει το μαξιλάρι, αλλά αυτή η εξέλιξη οπωσδήποτε επηρεάζει το κλίμα αρνητικά.

Το ίδιο έγινε και με τις τράπεζες συνέχισε, σημειώνοντας πως ενώ ό,τι έγινε εφέτος στις τράπεζες ήταν θετικό, είχαμε και πάλι κερδοσκοπική επίθεση επίσης για λόγους εξωγενείς.

“Αυτό σημαίνει ότι στο σχεδιασμό μας πρέπει να λάβουμε υπόψη και τέτοιους παράγοντες, όχι τόσο για να έχουμε plan B και C, αλλά για συνειδητοποιήσουμε ότι το κύριο που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε το πολιτικό υποκείμενο, το κόμμα και γενικότερα τα πολιτικά υποκείμενα. Πρέπει να έχουμε κόμμα ικανό για όλες τις καταστάσεις, παντός καιρού” είπε και πρόσθεσε:

“Το σύνθημα ανασυγκρότησης του κόμματος να αποκτήσει περιεχόμενο. Δεν έχουμε πολιτική στελεχών, δεν έχουμε πολιτική δουλειά στους εργασιακούς χώρους, να δούμε πως θα έχουμε παρουσία σε επιχειρήσεις μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές”.

Ο κ. Δραγασάκης διηγήθηκε μάλιστα την εξής ιστορία καρφώνοντας τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη: “Πρόσφατα σε μία παρέα έλεγα ότι σε 18 λεπτά μπορεί πλέον να ιδρύει κάποιος εταιρεία. Ναι μου λένε, αλλά πόσα λεπτά θέλουμε για να βγάλουμε εισιτήριο στο μετρό; Και ομολογώ ότι βρέθηκα σε δύσκολη θέση” για να καταλήξει: “Έχει σημασία λοιπόν να εξηγούμε και το πως τα καταφέραμε αλλά και τα προβλήματα που συναντάμε, να κάνουμε το λαό συμμέτοχο του επιχειρήματος μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα