Δύσκολα ‘ματς’ μετά το ΕΣΡ

Δύσκολα ‘ματς’ μετά το ΕΣΡ
ΒΟΥΛΗ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Eurokinissi

Οι δραματικές εξελίξεις στο χώρο του ποδόσφαιρο, η συγκρότηση του ΕΣΡ, η επίσκεψη Ομπάμα, αλλά και η οικονομία αποτέλεσαν το χθεσινό πάζλ το οποίο κλήθηκε να συνθέσει το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να βάλει σε μια τάξη όλα τα ανοιχτά ζητήματα

«Λερναία Ύδρα» είναι για την κυβέρνηση τα μέτωπα που ανοίγονται με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να τα κλείσει το συντομότερο δυνατό. Αυτό το γεγονός οδήγησε τον πρωθυπουργό στην χθεσινοβραδινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα του ποδοσφαίρου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αυστηρός ζητώντας από τους υπουργούς τα μέτρα που αποφασίστηκαν να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Το «καμπανάκι» που χτύπησε ακόμα και για έξοδο των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο αυστηρός έλεγχος των γηπέδων, αλλά και η συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κυριάρχησαν στη συζήτηση που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

Την ίδια ώρα ήταν φανερή η ενόχληση της Ηρώδου Αττικού από την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίξει σημαντικά τον πήχη της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό που τονίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως η επίσκεψη Ομπάμα εξακολουθεί να αποτελεί ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας σηματοδοτώντας την έμπρακτη στήριξη του Αμερικανικού παράγοντα στη χώρα μας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς τόσο για τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας φύλαξης του Μπάρακ Ομπάμα, όσο και με την ατζέντα της συζήτησης που θα περιλαμβάνει την οικονομία, το χρέος, το Κυπριακό, τα προσφυγικό και τις σχέσεις εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Τα ευχάριστα νέα χθες για την κυβέρνηση ήρθαν από την Διάσκεψη των Προέδρων, όπου συγκροτήθηκε τελικά σε Σώμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο δρόμος, πλέον για την εκ νέου διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ανοιχτός με απόλυτη αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Σε αυτό το σημείο από την κυβέρνηση αναμένεται να πιέσουν όσο μπορούν προκειμένου η νέα αδειοδότηση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Νίκος Βούτσης δήλωσε πως σειρά έχουν τώρα και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί που αφορούν τόσο τα περιφερειακά κανάλια όσο και τα ραδιόφωνα της χώρας.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δήλωσή του έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από 10 χρόνια», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «ακόμα και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στη νομιμότητα».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα στη δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη τύπου  που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο παίρνει με αυτό τον τρόπο και έναν χαρακτήρα επικοινωνιακής αντεπίθεσης από την κυβέρνηση, καθώς, πλέον θα κρίνεται κατά περίπτωση η χρησιμότητα του να πραγματοποιείται ακόμα και δυο φορές μέσα στην εβδομάδα.

Το βλέμμα του πρωθυπουργού στρέφεται αυστηρά προς το κομμάτι της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των θεσμών την ερχόμενη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα