Αποδεκτή η παραίτηση Σγουρίδη, στη θέση του η Χρυσοβελώνη

Επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές", την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές", την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ μετά από δηλώσεις του για “παραπλάνηση από τον Τσίπρα”. Πιθανή αντικαταστάτρια η Χρυσοβελώνη

Αποδεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες κ.Σγουρίδης είχε θέσει πριν από πέντε ημέρες την παραίτηση του στη διάθεση του πρωθυπουργού για λόγους ευθιξίας μετά τις διαστάσεις που είχαν λάβει δηλώσεις του περί παραπλάνησης του λαού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός είχε μεταθέσει τη σχετική του απόφαση για μετά τη Σύνοδο Κορυφής και πριν από λίγο έκανε αποδεκτή την παραίτηση. Τη θέση του κ.Σγουρίδη στην κυβέρνηση θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Σγουρίδης είχε ειδικότερα δηλώσει: "Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια", υποστηρίζοντας ότι και ο Αντώνης Σαμαράς τα ίδια έκανε με τα Ζάππεια.

Λίγες ώρες αργότερα, ανασκεύασε κατόπιν ενόχλησης της ηγεσίας των ΑΝΕΛ:

"Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας.

Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν.

Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς", ήταν η δήλωση του.

Αποδεκτή η παραίτηση Σγουρίδη, στη θέση του η Χρυσοβελώνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά την 'παραπλάνηση από τον Τσίπρα'

SHARE: