Εγκρίθηκε το κείμενο θέσεων της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 25 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 25 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με έγκριση του τελικού κειμένου θέσεων με συντριπτική πλειοψηφία. Δυο τροπολογίες κατέβασε η τάση των "53".

Με 194 "ναι" και 7 "λευκά" υπερψηφίστηκε τελικά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το κείμενο θέσεων, όπου ενσωματώθηκε η τροπολογία της ομάδας των «53» για την «ιδιοκτησία» του προγράμματος που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αναφέρει μεταξύ άλλων πως "ασφαλώς, όμως, η συμφωνία, το μνημόνιο, δεν είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι ιδιοκτησία της αριστεράς, όπως δημόσια ζητούν εκπρόσωποι των "δανειστών", σε μια προσπάθεια τους να ξαναγράψουν την ιστορία της σκληρής διαπραγμάτευσης και του αγώνα που δώσαμε και να σβήσουν το ίχνος του δικού τους αδίστακτου εκβιασμού. Το δικό μας πρόγραμμα, έτσι όπως έχει διατυπωθεί από τις συλλογικές μας αποφάσεις, είναι ανταγωνιστικό προ τις μνημονιακές δεσμεύσεις επιχειρώντας να τις αποδυναμώσει και να θέσει τις βάσεις υπέρβασης του ασφυκτικού νεοφιλελεύθερου πλαισίου".

Η ομάδα των "53" κατέθεσε και μια δεύτερη τροπολογία σχετικά με το προσφυγικό, ασκώντας σφοδρή κριτική στη συμφωνία του περασμένου Μαρτίου, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα.

Σε αυτή αναφερόταν πως "ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης εντός της Ε.Ε., οι συνεχείς εκβιασμοί, η ξενοφοβική - ακροδεξιά πρακτική χωρών της κεντρικής Ευρώπης - ακόμα και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων, όπως της Αυστρίας και της Σλοβακίας -, αλλά και της βαλκανικής χερσονήσου, που έκλειναν η μια μετά την άλλη τα σύνορά τους, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο και οδήγησαν εντέλει στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που αμφισβητεί στην πράξη τη συνθήκη της Γενεύης και τα κεκτημένα δικαιώματα των προσφύγων και  μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιρρήσεις από τους '53' στο κείμενο των θέσεων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network