Εισήγηση για άρση της ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση. "Μέντοράς μου ο Σαμαράς" είχε δηλώσει

Εισήγηση για άρση της ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση. "Μέντοράς μου ο Σαμαράς" είχε δηλώσει

Για ποιον λόγο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την άρση της ασυλίας του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Μεσσηνίας, της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, εισηγείται κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκούτση τάχθηκαν όλα τα κόμματα, «παρών» δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και «κατά» δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο κ. Κουκούτσης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην κομματική δραστηριότητα του στη Μεσσηνία πριν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή και αναφέρθηκε ειδικότερα στην κομματική σχέση του με το κόμμα της ΝΔ, λέγοντας μάλιστα ότι «μέντορας του ήταν ο κ. Σαμαράς» και ότι είναι το πρόσωπο που στις ευρωεκλογές του 1984, σε κομματική εκδήλωση στη Μεσσηνία είχε τραβήξει φωτογραφία, στην εξέδρα, τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Πάνο Καμμένο.

Ως προς το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, είπε ότι είναι περήφανος που είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δήλωσε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, υπογράμμισε όμως ότι ένα μικρό κομμάτι της δικαιοσύνης άγεται και φέρεται από αφεντικά και, στην προκειμένη περίπτωση, η δίωξη των βουλευτών είναι πολιτική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Χρυσή Αυγή διέγραψε τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα

SHARE:

24Media Network