Εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου από τη Βουλή, παρουσία Τσίπρα

Εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου από τη Βουλή, παρουσία Τσίπρα
1985.ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡ.ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΞΙΩΜΑ. EUROKINISSI

Λάδι στη φωτιά των φημών για είσοδο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ρίχνει η παρουσία Τσίπρα σε εκδήλωση για τον Α. Παπανδρέου

Η πληροφορία πως η Βουλή των Ελλήνων ετοιμάζει εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ερμηνεύθηκε ως ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της προσπάθειας του κυβερνώντος κόμματος να αποτελέσει εκείνο τον εκφραστή του χώρου της κεντροαριστεράς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ζήτησε βοήθεια με αρχειακό υλικό, την οποία ανέλαβε να δώσει ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου”, Κώστας Σκανδαλίδης.

Το γεγονός αυτό πάντως φαίνεται να προκάλεσε ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ, που βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει βήμα- βήμα τη σοσιαλδημοκρατία, έχοντας επαφές με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και παρουσιάζοντας εαυτόν ως το κόμμα που εκφράζει το αντιδεξιό ακροατήριο, αλλά και καθώς η Χαριλάου Τρικούπη δέχεται πιέσεις από το Μαξίμου αλλά και από ευρωπαϊκά αδελφά κόμματα για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Η εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου έρχεται μάλιστα την ώρα που φήμες θέλουν σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία φέρεται έχουσα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε τέτοιες κινήσεις βλέποντας στις δημοσκοπήσεις άνοδο του ΠΑΣΟΚ και θέλοντας να προλάβει τυχόν απώλειες ψηφοφόρων του.

Την ερχόμενη Παρασκευή εξάλλου ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου θα επισκεφθεί τη Ρώμη για τη Σύνοδο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα