Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Πρόεδρος της Βουλής με 270 ψήφους επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ποιοι έδωσαν θετική ψήφο.

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επανεξελέγη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας. Στη συνεδρίαση παρίστατατο και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη -σε αυτή τη σύντομη σε διάρκεια Βουλή- με 270 ψήφους.

Θετική ψήφο στο πρόσωπο του κ. Τασούλα έδωσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας , του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ “παρών” δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία και επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 270 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών».






Ο κ. Τασούλας εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος της Βουλής στις 18 Ιουλίου 2019, με την ευρύτερη μεταπολιτευτικά πλειοψηφία (283 ναι, 15 «παρών»).

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τασούλας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σώμα και ευχήθηκε «καλή μάχη» εν όψει της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Έπλεξε, επίσης, το εγκώμιο αυτής της «φευγαλέας Βουλής» σημειώνοντας ότι η βραχύβια θητεία της δεν συνιστά ένα στίγμα για αυτήν όπως υπονοείται για αυτήν με κάποιες διατυπώσεις όπως Βουλή μιας ημέρας.

Υπογράμμισε ακόμη πως το «φευγαλέο» αυτής της Βουλής «υπαγορεύεται από ύψιστες θεσμικές προτεραιότητες που συνιστούν κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σημειώνεται πως μετά την εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυση της Βουλής με Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, και η προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα