Εκλογές 2019: Η πρώτη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ μετά τα exit polls

Στην είσοδο των γραφείων της Κουμουνδούρου
Στην είσοδο των γραφείων της Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Στου Μαξίμου υποδέχθηκαν με ψυχραιμία την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως αυτά προέκυψαν από το κοινό exit poll, σεβόμενοι όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά "τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας".

Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του exit poll για τις Εθνικές Εκλογές, που φέρνουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη διακυβέρνηση της χώρας, προκάλεσε την πρώτη αντίδραση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά "εφόσον τα αποτελέσματα των exit poll επαληθευτούν, υπάρχει σαφές προβάδισμα της ΝΔ. Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα".

Συμπλήρωναν βέβαια ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις -προστίθεται στην ίδια διαρροή- φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου αφήνει μια πλούσια παρακαταθήκη, μια χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης".

Κατέληγαν δε ότι "αυτές τις κατακτήσεις θα υπερασπιστούμε από τη θέση της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία. Ρόλο που θα τιμήσουμε με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας".

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network