Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αθρόα η προσέλευση

Διαβάζεται σε 6'
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00, ενώ η εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα καταδεικνύει αυξημένη συμμετοχή. Τα μηνύματα των δυο υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, αναδεικνύουν σήμερα τα μέλη του κόμματος, με τη συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο ρυθμός είναι αυξημένος ακόμα και σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στις αντίστοιχες πρωινές ώρες, εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 15:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 μέλη.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 20:00 και δύο ώρες αργότερα αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα που θα αναδείξει αυτόν που θα επικρατήσει. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση σε εκλογικά τμήματα με πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων – μελών.

Σημειώνεται ότι δεδομένης της μαζικής συμμετοχής, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και αρρυθμίες παρότι αρκετά μεγάλα τμήματα ιδιαίτερα στην Αττική έχουν εφοδιαστεί και με δεύτερο tablet. Επιπροσθέτως σε πολλές περιπτώσεις από τα εκλογικά τμήματα ζητούν τη συνδρομή της ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνεται σε κεντρικό επίπεδο, η ταυτοποίηση μελών όταν στα εκλογικά τμήματα δεν εντοπίζονται στους καταλόγους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προσέρχονται για να ψηφίσουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται λανθασμένη πληκτρολόγηση.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Περίπου 149.000 ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ενώ η δεξαμενή, θεωρητικά, των δυνητικών ψηφοφόρων σήμερα, είναι περίπου 188.000. Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των μελών, από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών έως αυτούς που ψήφισαν πέρυσι για την εκλογική διαδικασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ περιλαμβάνει και όσους γράφτηκαν φέτος μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας της πρώτης Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, 42.000 μέλη.

Στιγμιότυπο από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
Στιγμιότυπο από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ INTIME @Γιάννης Λιάκος
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ηλεκτρονική ψηφοφορία άρχισε τα μεσάνυχτα.

Τα τελευταία μηνύματα των υποψηφίων

Και οι δυο υποψήφιοι στα τελευταία τους μηνύματα προτάσσουν την ενότητα, ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία. Η Εφη Αχτσιόγλου μιλάει για την επόμενη μέρα και για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να προχωρήσουν όλοι μαζί.

“Όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ευχαριστώ από καρδιάς. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Από αύριο προχωράμε μαζί”, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Η Έφη Αχτσιόγλου αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες στάθηκε στη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που θεωρούν ορθώς ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει να ζουν”.

“Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα ότι προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή”, δήλωσε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι “το διακύβευμα για την επόμενη μέρα είναι ισχυρή και δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να μπούμε σε κυβερνητική τροχιά”.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “το βράδυ θα είμαστε πιο δυνατοί και χαμογελαστοί”, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η επόμενη ημέρα θα τους βρει όλους μαζί, η ίδια αρκέστηκε στο σχόλιο πως “αυτό είναι αυτονόητο”.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ΙΝΤΙΜΕ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ΙΝΤΙΜΕ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Οδηγίες για την ψήφο

Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

  1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.
  2. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ.
  3. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα