Εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος ψηφίζει στο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ολοκληρώνεται το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το τριήμερο, 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

“Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μηνύματα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο «είναι πάρα πολύ καθαρά».

 Σημείωσε ειδικότερα ότι η εισήγησή του, «που έγινε τελικά ομόφωνα δεκτή», «καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με τη διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όλα αυτά, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορούν και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς «που πρέπει να γίνουν πιο προοδευτικοί, που πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι μέσα από το Συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ «απέδειξε ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής», «ότι έχει την ικανότητα να επανέρχεται ολικά, να αφυπνίζεται, να δραστηριοποιείται, να είναι πάντα ενωμένο και να ανανεώνεται». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών, θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή», γιατί, όπως συμπλήρωσε, «πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός», «να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος».

«Θα δείξουμε ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Η ψηφοφορία

Κατά τη σημερινή διαδικασία, τα υποψήφια μέλη για την Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τα 300 που αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητας. Η μείωση οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, καθώς οι κατέχοντες υψηλές θέσεις στο δημόσιο που είχαν θέσει υποψηφιότητα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 19:00 το απόγευμα, ενώ η σταυροδοσία θα γίνει με 20% επί του αριθμού των υποψηφίων, όπως αποφασίστηκε χθες. Συνολικά θα εκλεγούν 130 μέλη.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ’ ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 13ο μέλη θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα