Εκπαιδευτικοί: Έξω ο Μιχαλολιάκος από Π.Φάληρο και Ν.Σμύρνη

Εκπαιδευτικοί: Έξω ο Μιχαλολιάκος από Π.Φάληρο και Ν.Σμύρνη
Στιγμιότυπο από αντιφασιστικό συλλαλητήριο Eurokinissi

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης καλούν στις 6 το απόγευμα τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής ενάντια στη Χ.Α.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου η παράταξη που εμφανίζεται με τον τίτλο «Ελληνική Αυγή», πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλητή τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο στην Αγ. Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο, στα σύνορα με τη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής γίνεται “προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας των νεοναζί στις γειτονιές των νοτίων, και πως τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής εκφράζουν για ακόμη μία φορά τη σαφή τοποθέτησή τους ότι οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, οι ιδέες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με όποιο μόρφωμα κι αν εκπροσωπούνται, είναι ανεπιθύμητες στην περιοχή. Η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την κοινωνία.”

Το κείμενο των σωματείων:

Θα προστατεύσουμε τους μαθητές από το δηλητήριο του μίσους

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι «θα προστατέψουμε τους μαθητές μας από το δηλητήριο της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, τον ναζισμό και τις πρακτικές του» και τονίζουν ότι «με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του φασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας».

Παράλληλα καλούνται οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων, τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη νέα φασιστική πρόκληση.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Πότε το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία: 10 σημάδια μέσα στην τάξη
Οι αγχωτικοί γονείς μεγαλώνουν φοβισμένα παιδιά
Η μαμά μου – Μέχρι που μια μέρα, ξαφνικά, άλλαξε. Μια πολύ όμορφη ιστορία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα