Έκτακτη συνάντηση Παπούλια-Σαμαρά

Έκτακτη συνάντηση Παπούλια-Σαμαρά
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός για να τον ενημερώσει για τα Εθνικά Θέματα. "Ενοχλημένος" ο Κάρολος Παπούλιας, από τη στάση της Τουρκίας

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας, είχε συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την πορεία των Εθνικών Θεμάτων, τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (Πέμπτη και Παρασκευή).

Ο Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του στα Κατεχόμενα, προκάλεσε αντιδράσεις στην Αθήνα, καθώς ζήτησε για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ανταλλάγματα (λειτουργία τζαμιού στην Αττική και εκλογή αρχιμουφτή στη Θράκη από τους Μουσουλμάνους), ενώ πυρπολεί και τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι έγινε συζήτηση και για την προεδρική εκλογή, ενώ η μυστικοπάθεια γύρω από τη συνάντηση, φούντωσε τα σενάρια.

Ο ίδιος Ο Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή του λέγοντας ότι η Τουρκία, το τελευταίο διάστημα, επιχειρεί να προκαλέσει, προβλήματα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.  Ο κ. Παπούλιας ζήτησε, ιδιαίτερα, να μάθει για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια από τη γειτονική χώρα να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει απήχηση στη μειονότητα η διδασκαλία του Κορανίου στα ελληνικά από ιεροδιδασκάλους και δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα υπάρχουν και βιβλία, επισήμανε τη σημαντική πρωτοβουλία να ιδρυθεί έδρα μουσουλμανικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που γίνεται στοχεύει στο να πεισθεί ο πολίτης ότι το κράτος μεριμνά για την εκπαίδευση όλων, ισότιμα. Πρόσθεσε δε, ότι θα κατατεθεί σύντομα νομοσχέδιο που θα αφορά στη ρύθμιση των προβλημάτων όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα