Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια

Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια
Κηδεία του Κάρολου Παπούλια. Nick Paleologos / SOOC

Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας, είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον επικήδειο. Το παρών τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσους εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής». Με αυτά τα λόγια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Κάρολο Παπούλια, κατά τον επικήδειό της στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, στον  Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι.

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Κάρολου Παπούλια. Nick Paleologos / SOOC

 

«Η προσήλωσή του στο εθνικό συμφέρον υπήρξε σταθερή και βιωματική» σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας, αναφερόμενη στην πολιτική διαδρομή του Κάρολου Παπούλια, πως «πολιτεύτηκε πάντα με την αποστασιοποιημένη αφοσίωση που του έδινε το σπουδαίο πλεονέκτημα να διακρίνει καθαρά τη μεγάλη εικόνα της διπλωματίας και της πορείας της χώρας».

INTIME NEWS

 

Ειδική αναφορά έκανε και στην θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, λέγοντας πως «όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, αντέδρασε καίρια, με το σιωπηλό και διακριτικό του τρόπο, όπως λίγοι γνωρίζουν, βοηθώντας τη χώρα να σταθεί όρθια», αλλά και πως: «Τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα».

Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια. Eurokinissi

 

Τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποχαιρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια. Eurokinissi

 

Η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη 30/12 σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των υγειονομικών μέτρων,  στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί των Ιωαννίνων.

Από την κηδεία του Κάρολου Παπούλια. Nick Paleologos / SOOC

 

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα