Ελληνικό: Τέρμα τα λόγια – Αρχίζει το έργο

Ελληνικό: Τέρμα τα λόγια – Αρχίζει το έργο
Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλα, στη Βουλή Eurokinissi

"Φτάσαμε στο τέλος. Προς υλοποίηση το Φθινόπωρο το έργο" ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας από τη Βουλή. Όπως ανακοίνωσε μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα έχουν εκδοθεί όλες οι υπουργικές αποφάσεις για να αρχίσει η υλοποίηση

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επένδυση στο Ελληνικό όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος ανέφερε ότι το φθινόπωρο θα εκδοθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για να αρχίσει η υλοποίηση.

«Στο Ελληνικό έχουμε φτάσει στο τέλος» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας στη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κατήγγειλαν καθυστερήσεις στην πορεία των μεγάλων επενδύσεων. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη θα έχουν εκδοθεί όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για να αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Επίσης, σημείωσε ότι η «Lamda» που θα κατασκευάσει το έργο, θα ολοκληρώσει την κατάθεση των μελετών Ιούνιο του 2018.

Απαντώντας δε στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις το Ελληνικό ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι η επένδυση αποτελεί «ένα πολύ μεγάλο έργο που επιτελέστηκε». «Ισχυρίζομαι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης επιτεύχθηκε σε λίγο χρόνο, θα έλεγα, ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα» ανέφερε. Εξήγησε, μάλιστα, ότι δεν ήταν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση είχε διαφωνίες αλλά και «πολύ ισχυρά οικονομικά συγκροτήματα και εκδοτικά συγκροτήματα» καθώς και όλοι οι Δήμοι της περιοχής τους οποίους δεν ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, ακόμη, ότι το έργο ξεκίνησε «με πάρα πολύ κακούς όρους» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ «να επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα». Μίλησε, όμως, και για τα προβλήματα που προκαλούν στις επενδύσεις οι χρόνιες παθογένειες. «Σε μια χώρα που δεν υπάρχει Κτηματολόγιο, που δεν υπάρχει Δασολόγιο, που δεν υπάρχει Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο, σε μια χώρα που αυτά τα στοιχειώδη δεν έχουν λυθεί, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας.

Το θέμα της «Ελληνικός Χρυσός» έχει λυθεί

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε όμως ότι λύση έχει δοθεί, τελικά, και στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός». «Η κυβέρνηση ακολούθησε μια γραμμή για να μπορέσει να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση της διαιτησίας, στην οποία προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο σε συνεννόηση με την εταιρεία και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο, το οποίο μας δίνει πια τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε ξανά με την εταιρεία την τελική διευθέτηση του θέματος» εξήγησε.

Όμως εξέφρασε και την ικανοποίηση του για τα θετικά στοιχεία που καταγράφονται στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων. «Οι επενδυτές επενδύουν πιο εύκολα από πριν» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας και μίλησε για θεαματικά αποτελέσματα. «Κάτι αρχίζει και αλλάζει στην ελληνική οικονομία και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών» είπε αν και αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να εκσυγχρονίσει το σύστημα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις καταγράφουν σήμερα ρεκόρ από το 2005 «Οι άμεσες επενδύσεις είναι στο καλύτερο σημείο από το 2005» είπε επισημαίνοντας, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη ακόμη με το ύψους τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα