Ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στην Ελλάδα

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου  αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από την Τουρκία οι οκτώ εκζητούμενοι στρατιωτικοί μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα

H κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο οι 8 Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που τέλεσαν στην γειτονική χώρα, εφόσον υπάρξει ανάλογο αίτημα από την Τουρκία.

"Κατά την γνώμη μου υπάρχει η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που τέλεσαν στην αλλοδαπή" είπε ο Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας επιπλέον ότι γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα, καθώς το  θέμα της έκδοσης των 8 έχει λήξει δια παντός, μετά τις αποφάσεις από τον Άρειο Πάγο.

ADVERTISING

"Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι απολύτως σεβαστή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επαναφέρεται" είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

SHARE:

24Media Network