Ενδοπαραταξιακή σύγκρουση με χτυπήματα κάτω από τη μέση

Ενδοπαραταξιακή σύγκρουση με χτυπήματα κάτω από τη μέση
Ανοιχτή εκδήλωση, από την Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και των κινήσεων για την Κεντροαριστερά, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Θέμα της εκδήλωσης: "Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για μια νέα αρχή στη χώρα", και βασικοί ομιλητές οι καθηγητές Νικ. Διαμαντούρος, Γ. Σωτηρέλλης και Ξεν. Κοντιάδης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Για μια σκληρή μάχη στην οποία υπάρξουν και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη προετοιμάζονται οι υποψήφιοι αρχηγοί για τον νέο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, με την Φώφη Γεννηματά να μην δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει σε αυτό το μοτίβο

Ενδεικτική για το τι αναμένεται να ακολουθήσει μέχρι και την 12η Νοεμβρίου, ήταν η χθεσινή ημέρα για την Κεντροαριστερά. Οι υποψήφιοι τράβηξαν από τις θήκες τα όπλα τους, στοχεύοντας προς τους συνυποψηφίους τους, δίνοντας το στίγμα για το κλίμα που θα δημιουργηθεί τον επόμενο μήνα στην “άγρια”… ΔΗΣΥ.

Η επίθεση που εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Καμίνης εναντίων της Φώφης Γεννηματά, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά μονό μια πρόβα τζενεράλε για την σύγκρουση του επόμενου διαστήματος, με χτυπήματα ενδεχομένως και κάτω από την ζώνη. Γιάτι έτσι το εξέλαβε η η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως υποστηρίζουν από το περιβάλλον της, όχι μόνο δεν κρύφτηκε, αλλά έστειλε επιστολική ψήφο ώστε να καταγραφεί ξεκάθαρα η θέση της. Από την άλλη, ήταν σχεδόν αδύνατο να ακυρώσει μια προεκλογική περιοδεία την οποία είχε κανονίσει πολλές μέρες πριν έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Πάντως, ενδεικτικό των προθέσεων της Φ.Γεννηματά είναι το γεγονός ότι αρνήθηκε να απαντήσει στο χτύπημα που δέχτηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, αφού η ίδια έμεινε επικεντρωμένη στις πολιτικές της προτάσεις, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις ορισμένων συνεργατών της, που της πρότειναν να επιτεθεί κατά μέτωπο στον Γ.Καμίνη. Άλλωστε, η ίδια έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση λόγω της αποδοχής που συναντά από τους πολίτες το “Σχέδιο Ελλάδα” που έχει ήδη αναπτύξει από το βήμα της ΔΕΘ.

Επίσης, στην Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταστεί και στο μέλλον στόχος τέτοιων επιθέσεων, καθώς αρκετοί άλλοι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν δημοσιότητα από ακραίες τοποθετήσεις, που δεν αρμόζουν σε μια ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση.

Σφοδρή επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά, χωρίς όμως να την κατονομάζει, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, άφησε στην άκρη την γκρίνια για τα διαδικαστικά και υποστηρίζοντας πλήρως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, θέλησε να δώσει κινηματικό αέρα στα πανιά του, διαχωρίζοντας τη θέση από τη ΔΗΣΥ.

Το μόνο δεδομένο από την χθεσινή ημέρα συγκρούσεων, είναι ότι μπήκαμε για τα καλά στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση και ότι η μάχη θα είναι σκληρή για όλους τους υποψηφίους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα