Βόμβες Σπίρτζη: Πού πήγαν τα λεφτά της Taxibeat;

Βόμβες Σπίρτζη: Πού πήγαν τα λεφτά της Taxibeat;
Infrastructure Minister Christos Spirtzis announced the members of the new administration of OASTH at a press conference at the Ministry of Macedonia and Thrace, in Thessaloniki on August 9, 2017. / , , 9 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βαριές αιχμές του υπουργού Υποδομών για την εταιρεία και τον τρόπο που λειτουργούσε στην Ελλάδα- Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για τη στήριξη που προσέφερε 'σε εταιρεία στην οποία μετέχουν offshore από τον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους'

Ευθεία επίθεση στην εταιρεία Taxibeat εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η εταιρεία που έχει έδρα στο Λονδίνο και στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν off shore του Παναμά και των Παρθένων Νήσων, στηρίχθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατά την οποία ο κ.Σπίρτζης παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα των μεταφορών, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν φορολογείται στην Ελλάδα, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και δεν υποχρεούται στη δημοσίευση ισολογισμού.

«Δεν θεσμοθετούμε για συγκεκριμένες  εταιρίες, αλλά γιατί η χώρα πρέπει να έχει πλαίσιο ισονομίας και αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σπίρτζης και συνέχισε: «Δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα όταν δεν φορολογούνται οι εταιρείες στην χώρα μας».

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η έδρα της Taxibeat,  ήταν πάντα στο Λονδίνο, και την προκάλεσε μάλιστα να παρουσιάσει τις φορολογικές δηλώσεις «να δούμε τι έχει πληρώσει στη χώρα μας».

Μάλιστα ο υπουργός αναρωτήθηκε: «Τι έμεινε από τα 43 εκατ. της πώλησης της Taxibeat στην Ελλάδα;», για να προσθέσει ότι η εταιρεία μοσχοπουλήθηκε αλλά εμφανίζει ζημιές. Μάλιστα, ο κ.Σπίρτζης σημείωσε ότι είναι υπέρ της καινοτιμίας, αλλά αυτό δενδίνει κανενός είδους ασυλία στην εταιρεία, από τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

“Όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται. Δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Από τα πυρά του υπουργού Μεταφορών ωστόσο δεν ξέφυγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπαίνει ένα θέμα όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηρίζει μια συγκεκριμένη εταιρία που στην μετοχική της σύνθεση συμμετέχουν εξωχώριες εταιρείες του Παναμά και των Παρθένων Νήσων. Είναι πολιτικό θέμα εάν υπάρχουν εταιρείες διαμεσολάβησης χωρίς να αφήνουν ούτε ένα ευρώ στην χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα