Ενημέρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση από τον Αλέξη Τσίπρα

Ενημέρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση από τον Αλέξη Τσίπρα
Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / . , 10 , 2014 sooc

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του θα μιλήσει το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ενημερώσει για τη διαπραγμάτευση σε κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινονουλευτικής Ομάδας την Τρίτη, στις 15:00.

“Βρισκόμαστε σε μια σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση. Όλοι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, όμως μετά τις 20 του Φλεβάρη διεξάγεται μεγάλη μάχη να παρθούν πίσω σημεία της συμφωνίας που ήταν επιτυχία για την Ελλάδα”, είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, τη Δευτέρα.

“Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το μέιλ Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Θα ήταν για εμένα πολύ εύκολο να βάλλω την υπογραφή μου και να έχω συμφωνία, αλλά δεν θα πέρναγε από τη Βουλή και δεν έχω και αυτή την εντολή από τον ελληνικό λαό”.

Ακόμη, ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους πως “είχαν επιλέξει από πριν εσκεμμένα δίμηνη και όχι εξάμηνη παράταση. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έστησαν αυτή την παγίδα με την βοήθεια ισχυρών ευρωπαϊκών κέντρων και την προπαγάνδισαν κιόλας, ότι πρόκειται για αριστερή παρένθεση”, τόνισε ο κύριος Τσίπρας. “Επιχαίρουν στην προοπτική αποτυχίας και δείχνουν να αδιαφορούν για τις συνέπειες”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα