Ένωση Δικαστών κατά Φαραντούρη: “Αντιδημοκρατικοί οι χαρακτηρισμοί του”

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Φαραντούρης
Νίκος Φαραντούρης EUROKINISSI

Τις δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη ότι “θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας” σχολίασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για “προσβολή”. Η νέα δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την οργισμένη αντίδραση και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη, κατά τις οποίες χαρακτήρισε “ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας”.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ έκανε λόγο για “προσβολή των ανώτατων δικαστών της χώρας”, τονίζοντας για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί “αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς” που “συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του δικαστικού σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ:

“Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού.
Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής”.

Επανήλθε ο Φαραντούρης: “Μονταζιέρα Νο2 στις δηλώσεις μου”

Σε νεότερη δήλωσή του, ο Νίκος Φαραντούρης απέδωσε τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι παραπάνω δηλώσεις τους σε μοντάζ, ενώ σε άλλο σημείο στράφηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι το ενδεχόμενο η ευρωπαϊκή εισαγγελία να διαλευκάνει τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών “έχει προκαλέσει αλλεργικό σοκ” στο κυβερνών κόμμα.

“Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει”, αναφέρεται στη δήλωση του κ. Φαραντούρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα