Ένσταση καταθέτουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης
Δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

"Το ζητούμενο είναι η άμεση επιστροφή των παιδιών στις οικογένειές τους" δηλώνει ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη - "Κινδυνεύουν με φυλάκιση πέντε ετών" γράφει το πρακτορείο Anadolu

Ένσταση επί της σημερινής αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνήγοροί τους.

Το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό βάση της ίδιας με την πρώτη, απόρριψη αιτιολογίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση για τη συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών είπε:

«Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του 'Αγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα. Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο».

Anadolu: Κινδυνεύουν με φυλάκιση πέντε ετών οι έλληνες στρατιωτικοί

Σενάριο φυλάκισης πέντε ετών για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς παρουσιάζει πάντως σήμερα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αφότου έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισής τους.

«Υπάρχει αδιάσειστη απόδειξη ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί απ' τους υπόπτους και η προβλεπόμενη ποινή για την πράξη είναι πέντε χρόνια φυλάκιση», μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο δικαστική πηγή, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει για ποιο έγκλημα μιλάει, πράγμα λογικό αφού ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες στους δύο στρατιωτικούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τουρκικό δικαστήριο παρέτεινε σήμερα την κράτηση των δύο ελλήνων, οι οποίοι νωρίτερα αυτόν τον μήνα «ακούσια» πέρασαν τα σύνορα στη βορειοδυτική Τουρκία.

Ο Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, ότι έχουν βρεθεί ύποπτα στοιχεία καθώς και ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου 24/7, οι δικηγόροι των στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν αύριο έφεση κατά της απόφασης.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έλαβε κανένα σήμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδείξει από εδώ κι εμπρός «δίκαιη συμπεριφορά» έναντι της Τουρκίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Anadolu: Κινδυνεύουν με φυλάκιση πέντε ετών οι έλληνες στρατιωτικοί

Το παρασκήνιο της Βάρνας

Καμμένος: Θα κάνουμε οτιδήποτε για να εμποδίσουμε την χρήση του όρου "Μακεδονία"

Γρίφος η στάση Ερντογάν μετά τη Βάρνα

SHARE:

24Media Network