Επαφές Τσίπρα με τους προέδρους Κύπρου και Αιγύπτου στην Ουάσιγκτον

Επαφές Τσίπρα με τους προέδρους Κύπρου και Αιγύπτου στην Ουάσιγκτον

Επανάληψη της τριμερούς συνάντησης είχαμε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντά το Ν. Αναστασιάδη, αλλά και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι

Για το συντονισμό και τη συνεργασία Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα που κρίνονται μείζονος σημασίας και για τις δύο πλευρές, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η κεντρική σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δεδομένης, ειδικά, της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της εντατικοποίησης των δικοινοτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στις συνομιλίες αυτές, καθώς και τις προοπτικές υλοποίησης τριμερών επαφών με το Ισραήλ, αλλά και την Αίγυπτο.

Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο πρόεδρο

Η στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου ιδίως στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των μεταφορών αναδείχθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε μάλιστα πως, στην κατεύθυνση αυτή, σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου στην Αίγυπτο.

Στόχος της αποστολής θα είναι η εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των μεταφορών, κυρίως δε σε σχέση με την ανάπτυξη της νέας διώρυγας του Σουέζ. Συμφωνήθηκε επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική πραγματοποίησης συνόδου τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα