Δεν θα μετονομαστεί ο σταθμός Ευαγγελισμός του μετρό σε “Παύλος Μπακογιάννης”

Δεν θα μετονομαστεί ο σταθμός Ευαγγελισμός του μετρό σε “Παύλος Μπακογιάννης”
Σταθμός "Ευαγγελισμός" του μετρό Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες επανεξετάζεται το θέμα της μετονομασίας σταθμών του μετρό, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις τόσο ως προς το οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών και σημάνσεων σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, όσο και ως προς τις πρακτικές δυσκολίες.

Οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος φαίνεται πως τελικά δε αλλάξουν ονομασίες, καθώς επανεξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η διοίκηση της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός θα μετονομαζόταν σε “Παύλος Μπακογιάννης” και ταυτόχρονα ο σταθμός με τη διπλή ονομασία “Άγιος Δημητριος- Αλέκος Παναγούλης” θα ονομαζόταν πλέον μόνο “Αλέκος Παναγούλης”.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε όμως πλήθος αντιδράσεων, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών όχι μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό αλλά σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, καθώς και με πρακτικές δυσκολίες, αλλά και γιατί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η γύρω περιοχή αποτελούν ένα από τα ιστορικά τοπωνύμια της Αθήνας.

Τις αντιδράσεις ενέτεινε το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για διπλή ονομασία, αλλά για πλήρη κατάργηση της ονομασίας Ευαγγελισμός, καθώς και φυσικά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς από τη 17 Νοέμβρη πριν από 30 χρόνια Παύλος Μπακογιάννης ήταν γαμπρός της οικογένειας Μητσοτάκη και πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμπαν στις αποφάσεις της Αττικό Μετρό, με κυβερνητικά στελέχη να επισημαίνουν ότι δεν λαμβάνει το πρωθυπουργικό γραφείο τις αποφάσεις για τις ονομασίες των σταθμών.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα