Επεισοδιακή αποχώρηση Κασσελάκη από συνέντευξη – “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα”

Διαβάζεται σε 8'
Επεισοδιακή αποχώρηση Κασσελάκη από συνέντευξη – “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα”

Έντονη αντιπαράθεση είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη Ρόδο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί τελικά από το στούντιο.

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου, Real Voice, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποχωρεί τελικά από το στούντιο, αφού είχε έναν έντονο και αγενή διάλογο με τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη.

Ο κ. Κασσελάκης, εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου την οποία διέκοπτε διαρκώς. Οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο όταν η κ. Παυλάκη αναφέρθηκε στην περίοδο του 2015 και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά και να λέει ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αποδίδεται στην ώρα του από την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη» είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια, με την αντιπαράθεση να συνεχίζεται με αλαζονικό ύφος από τον κ. Κασσελάκη που επέμενε «θέλετε να μου πείτε ότι φταίει ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας που το μεταφορικό ισοδύναμο…» για να συνεχίσει λέγοντας: «είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε».

Έπειτα, συνέχιζε ρωτώντας επανειλημμένα «Υπάρχει κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια;» με την κ. Παυλάκη να απαντά πως ναι, τον κ. Κασσελάκη να επιμένει με ειρωνεία «πώς λέγεται αυτή η κυβέρνηση;» και τη δημοσιογράφο να του απαντά «Νέα Δημοκρατία» ενώ στη συνέχεια ρωτούσε επίμονα τη δημοσιογράφο αν η κυβέρνηση αυτή έχει χρήματα για το μεταφορικό ισοδύναμο. Εκείνη απάντησε ότι «υπάρχουν καθυστερήσεις και το έχουμε στηλιτεύσει κι εμείς» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «το μεταφορικό ισοδύναμο δεν μπορεί να αντισταθμίσει την απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ», με τον κ. Κασσελάκη να απαντά ξανά σε έντονο ύφος «γιατί δεν το λέτε αυτό στην κυβέρνηση».

«Φταίει ο Βαρουφάκης που πέντε χρόνια η ΝΔ δεν αλλάζει τον ΦΠΑ; Μα τι προπαγάνδα είναι αυτή;» είπε γελώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Παυλάκη να απαντά πως «ο κ. Βαρουφάκης ευθύνεται που παρέδωσε τους μειωμένους συντελεστές. Ίσως δεν έχετε καλή ενημέρωση» με τον κ. Κασσελάκη να επανέρχεται λέγοντας «Αυτό ακριβώς που λέτε είναι το πρόβλημα με την κοινή λογική στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν οι Ροδίτες είναι ικανοποιημένοι με πέντε χρόνια χωρίς μειωμένο ΦΠΑ, μεταφορικό ισοδύναμο που δεν αποδίδεται, με την έλλειψη συγκοινωνιών, έλλειψη δημόσια υγείας και την έλλειψη πρόληψης στην πολιτική προστασία, έχουν κάθε δικαίωμα να ψηφίσουν ΝΔ.».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πώς είδε εκείνος χθες τους Ροδίτες, με εκείνον να απαντά ότι ήταν τσατισμένοι, απογοητευμένοι και εξοργισμένοι, με την κ. Παυλάκη να του λέει στη συνέχεια ότι χθες στο νησί, ήταν με 30 ανθρώπους».

Η δημοσιογράφος εκεί είπε στον κ. Κασσελάκη ότι είναι επιθετικός μαζί της, με εκείνον να απαντά «μη πουλάτε ότι είμαι επιθετικός, εσείς δεν μπορείτε να πείτε ποιος είναι κυβέρνηση πέντε χρόνια», ενώ συνέχισε λέγοντας «ελπίζω η Ρόδος να βλέπει την αντικειμενική δημοσιογραφία εδώ πέρα».

Ο κ. Κασσελάκης την προκάλεσε στη συνέχεια να πάει όπου θέλει μαζί του, «ακόμα και στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό, που κώλωσε να έρθει ο πρωθυπουργός και θα δούμε ποιος είναι λαϊκός και ποιος όχι».

«Επειδή έχω να πάω στο αεροπλάνο, πρέπει να φύγω», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια αποχώρησε από το στούντιο λέγοντας «εντάξει, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα».

Η ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε υπέρμετρα «αλαζονικός, είρωνας, εριστικός αλλά και φοβικός» απέναντι στις ερωτήσεις, της δημοσιογράφου Ρένας Παυλάκη, στην οποία και επέδειξε «αήθης στάση για πολιτικό αρχηγό», όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός σε ανακοίνωσή του.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε πρωτοφανή για πολιτικό πρόσωπο επιθετικότητα και αγένεια στην προσπάθειά του να καλύψει το πολιτικό του έλλειμμα και την άγνοιά του για τα τοπικά ζητήματα, ενώ επεδίωξε να έχει ένα μονόλογο με γενικότητες, αφορισμούς και συνθηματολογία, κενή περιεχομένου, εμποδίζοντας τη δημοσιογράφο να του απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις για το πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Ευρωεκλογών», επισημαίνεται.

έδειξε πρωτοφανή για πολιτικό πρόσωπο επιθετικότητα και αγένεια στην προσπάθειά του να καλύψει το πολιτικό του έλλειμμα και την άγνοιά του για τα τοπικά ζητήματα. Επεδίωξε να έχει ένα μονόλογο με γενικότητες αφορισμούς και συνθηματολογία, κενή περιεχομένου, εμποδίζοντας τη δημοσιογράφο να του απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις για το πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Ευρωεκλογών. Παράλληλα, έδειξε εντυπωσιακή άγνοια για τα ζητήματα που ο ίδιος έθετε και αντέδρασε με πολύ μεγάλο εκνευρισμό όταν η δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σωστά για τα τοπικά ζητήματα από εκείνους που όφειλαν να τον ενημερώσουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταιγισμός προσβολών κατά Κασσελάκη από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ  Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα διότι ούτε έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία  της ΝΔ το 2023), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν».

Κασσελάκης: Δεν θα σκύβω ενοχικά το κεφάλι σε εντολοδόχους του Μαξίμου

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου – στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός.

Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων.

Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος. Έτσι έγινε το μαύρο – άσπρο. Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις. Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια. Θα μου πείτε, «μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;». Ναι, είναι η απάντηση.

Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά».

 

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού

Μετά το «δεν είσαι λογιστής μου» στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0.

Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων!

Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα