Επεισοδιακή ομιλία Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα

Επεισοδιακή ομιλία Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα

"Άναψαν τα αίματα" στην αίθουσα όταν παριστάμενος τοποθετήθηκε κατά των απόψεων του υπουργού και της κυβέρνησης. Ακολούθησαν μέχρι και χειροδικίες (vid)

Ένταση, που δεν περιορίστηκε στα λόγια, προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατά την ομιλία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός, που μετέβη στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση της τοπικής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυε το νέο ασφαλιστικό όταν ένας άνδρας, αυτοαποκαλούμενος πρώην ψηφοφόρος του κόμματος, είπε: "Κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, θα έπρεπε να ντρέπεστε".

Η παρέμβαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και εκτός από τις λεκτικές επιθέσεις υπήρξαν και χειροδικίες - ενώ η ένταση μεταφέρθηκε εκτός του αμφιθεάτρου και η εκδήλωση εντός συνεχίστηκε κανονικά.

Νωρίτερα, στην αρχή της ομιλίας του υπουργού Εργασίας, μια γυναίκα είχε διασχίσει την αίθουσα κρατώντας σιωπηλή ένα χαρτί που έγραφε "Ντροπή σας". Η διαμαρτυρόμενη δεν αντέδρασε ούτε όταν την απομάκρυναν οι αστυνομικές δυνάμεις - αντίθετα η φασαρία έξω από κτίριο συνεχίστηκε με αλληλοκατηγορίες και βρισιές από τους ανθρώπους οι οποίοι φάνηκε να στηρίζουν τον διαμαρτυρόμενο πολίτη.

Όσο για την ομιλία του κ. Κατρούγκαλου, αυτή έγινε θερμά δεκτή από το ακροατήριο ενώ μετά το τέλος της δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις. Μεταξύ όσων αναφέρθηκαν ήταν και η αναφορά του υπουργού ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού ζητήματος, το οποίο στηρίζεται -σύμφωνα με τον υπουργό- στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς: την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε άλλο σημείο ο υπουργός δήλωσε και την βεβαιότητά του ότι ο "κόφτης" δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, αλλά αν αυτό γίνει τότε η κυβέρνηση έχει προβλέψει την προστασία των ευάλωτων και αδύναμων πολιτών και δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξεις. Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε επικριτικά στα "συστημικά" μέσα ενημέρωσης, που όπως είπε πολεμάνε το κυβερνητικό έργο και δεν το  αφήνουν να φανεί.

Χαρακτήρισε ακόμα το τρίτο μνημόνιο ως έναν επώδυνο συμβιβασμό, που επέτρεψε στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα υφεσιακά μέτρα των μνημονίων.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις μίλησε για δυνάμεις νεοφιλεύθερων στην Ευρώπη που θέλουν την ισοπέδωση των κεκτημένων των εργαζόμενων και επιστροφή των εργασιακών σχέσεων πίσω στον 19ο αιώνα. Ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε επίσης ως επίτευγμα της κυβέρνησης ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένας οδικός χάρτης για το χρέος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

SHARE:

24Media Network