Μετά την 25η Μαρτίου φοβούνται το Πάσχα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. MOTIONTEAM

Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία το Πάσχα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα πάνε στις εκκλησίες για τον Επιτάφιο και τη Ανάσταση. Διακριτική η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Ελάχιστοι πολιτικοί σε εκδηλώσεις. Διαβάστε που θα κάνει Πάσχα η πολιτική ηγεσία

Ολόκληρο σχέδιο έχουν στήσει οι  αρχές τόσο σε Αθήνα, όσο και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας  για να αντιμετωπίσουν πιθανές αποδοκιμασίες και επιθέσεις πολιτών σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Κάτι  ανάλογο είχε γίνει για στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε σχολικές παρελάσεις τόσο την πρωτεύουσα, όσο και στην επαρχία.

ADVERTISING

Έτσι, τα κρούσματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα  το θερμό επεισόδιο της Κερατέας με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, έχουν  θορυβήσει τους επιτελείς της  ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στήσει επιχειρησιακό  πλάνο σε περιοχές που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να παραστούν πολιτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με το protothema.gr, έχουν  δοθεί σαφείς εντολές σε συγκεκριμένα Τμήματα να οργανώσουν επιχειρησιακά  πλάνα. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκηνές ανάλογες της Κερατέας όπου διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ταβέρνα που είχε πάει να φάει σουβλάκια» τονίζει  μάχιμος αξιωματικός και προσθέτει «Για τον λόγο αυτό έχουν ανακληθεί ακόμη και  άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Πηγή τονίζει στο protothema.gr πως ιδιαίτερα σε Μητροπόλεις, αλλά και μεγάλες εκκλησίες τα μέτρα θα είναι διακριτικά, αλλά υπαρκτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστοι πολιτικοί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις. Ωστόσο η Αστυνομία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Στην μητρόπολη Αθηνών θα υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ακόμη και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πού θα βρεθεί η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη γενέτειρα του, τα Ιωάννινα όπου θα μείνει μέχρι την Ανάσταση, ενώ το Κυριακή του Πάσχα θα βρεθεί στην Κέρκυρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μείνει στην Ύδρα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στην Πύλο για τον επιτάφιο. Ανάσταση θα κάνει στο Ναύπλιο, ενώ την Κυριακή θα τσουγκρίσει αβγά με τους φαντάρους της Τρίπολης.

Μένουμε Αθήνα λέει φέτος η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αταλάντη ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα σε Τζουμέρκα και Καβάλα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που παραμένει αναποφάσιστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποδοκίμασαν τους πολιτικούς στο Σύνταγμα

Άγριες αποδοκιμασίες κατά της Άννας Νταλάρα

Γιαούρτωσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο

24Media Network