Επιχείρηση κεφαλαιοποίησης της εξόδου από τα μνημόνια και της συμφωνίας των Πρεσπών

Επιχείρηση κεφαλαιοποίησης της εξόδου από τα μνημόνια και της συμφωνίας των Πρεσπών
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Οι τρεις σταθμοί: Πρώτον, το άνοιγμα προς τις ΗΠΑ στη ΔΕΘ, όπου θα κληθούν και κορυφαίοι παράγοντες βαλκανικών χωρών. Δεύτερον, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 11 Σεπτεμβρίου. Και τρίτον, η επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη και η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 26 ή 27 Σεπτεμβρίου.

Επιχείρηση κεφαλαιοποίησης της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και της Συμφωνίας των Πρεσπών με τον Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρώτος σταθμός αποτελεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο άνοιγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρα άλλωστε στην οποία είναι αφιερωμένη η φετινή Έκθεση. Στην ΔΕΘ, ως γνωστόν, θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, ενώ η Αθήνα προγραμματίζει να προσκαλέσει και κορυφαίους παράγοντες βαλκανικών χωρών. Στη συμπρωτεύουσα, άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα κληθεί να πείσει για την ωφελιμότητα και την αναγκαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, εν μέσω μάλιστα διαδηλώσεων «φιλομακεδονικών» οργανώσεων, ενώ, ως γνωστόν, θα εξαγγείλει τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Δεύτερος σταθμός η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο στις 11 Σεπτεμβρίου-ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σε Στρασβούργο και Παρίσι από τις 10 έως τις 13 του μήνα και αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.

Τρίτος σταθμός η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη 24 με 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση στις 26 ή 27 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη FYROM για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ θα έχει και σημαντικές διεθνείς επαφές- χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει κλειστεί ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα βρίσκεται το ίδιο διάστημα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επίσης θα έχει σημαντικές επαφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα