Επικράτηση Τσίπρα για τον τρόπο εγγραφής νέων μελών με 55-50 ψήφους

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης EUROKINISSI

Απέναντι ο Πάνος Σκουρλέτης, οι ‘53’, ο Ν. Φίλης και σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο Νίκος Βούτσης. Κατά της πρότασης επιχειρηματολόγησε ο Τσακαλώτος, υπέρ ο Τσίπρας. Ο πρόεδρος του κόμματος παίρνει πάνω του την υπόθεση των αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από σκληρή αντιπαράθεση πέρασε τελικά στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με οριακή πλειοψηφία, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο εγγραφής των νέων μελών του κόμματος.

Η πρόταση Τσίπρα έλαβε 55 ψήφους υπέρ και 50 κατά, με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, την «Κίνηση των 53+», τον Νίκο Φίλη και τον Νίκο Βούτση να κινούνται σε διαφορετική γραμμή από τον πρόεδρο του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης πριν την ψηφοφορία, υπέρ της άποψης για αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις για εγγραφή νέων μελών, άποψη που τελικά μειοψήφισε, επιχειρηματολόγησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, αναγκάστηκε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της πρότασής του πάνω από δυο φορές.

Η εξέλιξη της συνεδρίασης της ΚΠΕ αποδεικνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας μια κρίσιμη ψηφοφορία σε θέμα που αποτελούσε «αιτία πολέμου» για την εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία, ωστόσο, συγκέντρωσε πολύ υψηλό αριθμό ψήφων υπέρ της θέσης της.

Ο απολογισμός εγκρίθηκε σχεδόν με ομοφωνία, ενώ και ο οδικός χάρτης πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
SHARE:

24Media Network